Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Serien alla pratar om – därför är “Störst av allt” så hypad

Netflix första svenska serie “Störst av allt” hade premiär i helgen och får nu stående ovationer. Handlingen utspelar sig i Stockholms finare förort och handlar om en grupp ungdomar och en skolskjutning. 

Foto: Netflix

Störst av allt är den första svenska originalserien att sändas på Netflix. Den är baserad på boken med samma namn, skriven av Malin Persson Giolito. Handlingen utspelar sig i Djursholm utanför Stockholm och kretsar kring en grupp ungdomar och en tragisk skolskjutning. I huvudrollerna ser vi bland annat Hanna Ardéhn, Felix Sandman och William Spetz.

I första avsnittet släpps vi ner mitt i dådet, där överklasstjejen Maja Nordberg hittas blodig i ett klassrum med sina nedskjutna klasskompisar. Bara månader innan studenten anklagas hon nu för mord på sina vänner. Vi får följa vägen till rättegång med återblickar från vad som egentligen hände det sista året på gymnasiet. Från att Maja (Hanna Ardéhn) och Sebastian (Felix Sandman) blir blixtförälskade en sommar i Frankrike, till dagen då hon nu står anklagad för mord. Efter att serien släpptes den 5 april har den fått nästan 10 000 tweets och mängder av recensioner.

Sex anledningar till varför Störst av allt är så värd sin hype:

1. Skådespelerskan Hanna Ardéhn

Sverige har fått ett nytt stjärnskott. Med sin lysande skådespelarinsats förtrollar Hanna Ardéhn sina tittare. Nöjesguiden jämför hennes minspel med Elisabeth Moss i The Handmaid’s Tale.

2. Det starka fokuset på ungdomar 

Här lyfts problematiken kring unga personer med frånvarande föräldrar. I ett stort hus på Djursholm där fester och droger tar över de sköra ungdomarnas vardag.

“Netflix första svenska originalserie är förträfflig. Bland det absolut bästa med fokus på unga människor som streamingjätten har satt sitt namn på hittills”, skriver Aftonbladet.

3. Musiken

Musiken i serien är helt magisk tillsammans med Stockholms skärgård och somriga miljöer. Molly Sandéns låt “Rosa Himmel” klättrar nu på Spotify och vi tror att låten blir en favorit för många i sommar.

4.Vi blev helt fängslade

Precis som Cosmopolitan UK skriver “Your going to be obsessed with Netflix’s serie Quicksand”, så är det en serie vi inte kan slita oss ifrån. För visst är det fler än vi som älskar att bli fängslade av en serie?

5. Artisten Felix Sandman i huvudrollen

Artisten Felix Sandman som bland annat har deltagit i Melodifestivalen gör nu debut som skådespelare och han gör det med bravur.

6. Ung kärlek

Serien visar vilka starka krafter ung kärlek har. Från en romans i Frankrike till att Maja blir anklagad för mord. Den ger oss helt enkelt en extra tankeställare. Här är verkligen kärleken störst av allt.

Källa: Cosmopolitan UKAftonbladet, NG

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!