Nöje

6 anledningar till att vi älskar Zara Larsson

Hon är inte bara en grym förebild och feminist utan även en fulländad världsstjärna som gång på gång får oss att jubla när hon äntrar scenen. Här listar vi sex solklara anledningar till varför vi älskar Zara Larsson. 

Foto: Instagram @zaralarsson

1. Hon står upp för unga tjejer

Hon tvekar inte att ge sig in i diskussioner som rör unga tjejer och deras vardag. Vem minns inte när hon la upp en hyllad text om våldtäkt (se nedan) på sin blogg eller när hon la upp en bild på Instagram där hon drog en kondom över sin fot som en passning till alla som säger att kondomen är för liten?

Instagram @zaralarsson

Eller när hon förra året kritiserade vuxna män som på ett eller annat sätt utnyttjar unga tjejer? Zara Larsson är helt enkelt alltid på tjejernas sida.

2. Hon är en sjukt bra artist

Att hon har över två miljarder (!) visningar på Youtube och 18 miljoner streams per månad på Spotify säger kanske en hel del om hur grym hon är. Hon har toppat listorna i England och Norden och i augusti blev Zara Larssons låt Lush Life den första låten med en svensk vokalist att passera en miljard streams på Spotify!

3. Hon vågar säga vad hon tycker

Hon är en stolt feminist som inte tvekar att sticka ut hakan och ifrågasätta normer. När hon inte gillar någonting är hon inte sen att dela sin åsikt.

4. Hon tar ställning för allas rätt till säker abort

För några år sedan skrev hon ett inlägg på Instagram om att alla borde ha rätt till abort. ”Låt oss fokusera på den enda levande människan i denna situation för en gångs skull, kvinnan. 47 000 kvinnor dör varje år efter en osäker abort och många blir skadade för livet. Att fatta beslut om när eller om du ens vill bli förälder är en grundläggande mänsklig rättighet”, skrev hon i bildtexten. I maj 2019 påminde hon om den viktiga frågan igen:

5. Hon ryter ifrån och ifrågasätter

Hon låter sig inte förminskas och accepterar inte vardagssexism eller vardagsrasism. Hon får stå ut med otroligt mycket näthat men det hindrar inte henne från att fortsätta kämpa för sin sak. Det är girlpower om något!

6. Hon har underbar humor

Hennes Instagram är full av små underfyndigheter och inte sällan med ett politiskt budskap. Följer du inte henne så borde du göra det direkt!

Läs även:

Här är kändisarna vi helst vill dejta.

Sommar i P1 2021 – här är alla sommarvärdarna.

Zara Larssons nya frisyr får fansen att jubla.

Zara Larsson berättar om nya pojkvännen: “Vi är väldigt lyckliga”

Zara Larsson delade ett flygblad från Ung Vänster på sin blogg 2014 som väckte mycket känslor!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!