Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Sex roliga lekar för kräftskivan

Nu börjar det bli dags för årets alla kräftskivor som vi otåligt gått och väntat på. Vi tipsar om lekar du kan överraska de andra gästerna med för att få en extra minnesvärd kväll!

Foto: Cervera

Femkamp

Femkampen kan fyllas med flera klassiska lekar som stövelkast, apelsin under hakan eller stafett med en gurka mellan knäna. Pennan i glasflaskan är ett annat exempel och likaså säckhoppning som brukar vara populär under midsommar!

Finskt musikquiz

På Spotify finns en lista med finska covers på klassiska låtar under namnet “finskt musikquiz”, vi garanterar många skratt!

Visseltävling

För denna lek krävs torra kex, exempelvis Mariekex. Bestäm en melodi som alla känner till och låt sedan deltagarna tugga 4 kex var på angiven signal för att sedan vissla melodin. Den som klarar det först vinner!

Galenpanna

Alla deltagare skriver varsin lapp med en känd person eller karaktär som alla känner till. Ge därefter lappen till personen på vänster sida som fäster lappen i pannan utan att titta på den. I en cirkel ställer ni sedan ja och nej-frågor tills ni listat ut vilken person ni är.

Gissa hemligheten

Alla gäster skriver ner varsin hemlighet som ingen annan i sällskapet känner till. Ni delar sedan in er i lag och värden som håller i lekarna läser upp alla lappar. Lagen gissar vem som har gjort vad och det lag som får flest rätt vinner!

Kubb

Kubb är förmodligen det spel som spelas allra mest på festligheter utomhus som kräftskivor många gånger är. Äger du inget kubb så gör näst intill garanterad någon du känner det. Enkelt spel för alla som dessutom går skapligt fort att spela ett parti av. Perfekt tidsfördriv medans ni pratar, dricker och umgås.

Kubb - TACTIC KÖP

Kubb - TACTIC

Pris: 269 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!