Nöje

Shannen Dohertys cancer har spridit sig till skelettet: “Inte redo att dö”

Sedan några år tillbaka lever Beverly Hills-stjärnan Shannen Doherty med cancer. Nu berättar skådespelaren för People att sjukdomen har spridits till skelettet.

Foto: Shutterstock

2015 diagnostiserades Shannen Doherty med bröstcancer för första gången. Efter cellgiftsbehandlingar gick cancern i remission, men för några år sedan berättade skådespelaren att sjukdomen hade återvänt.

“Tacksam för varje sekund”

Doherty, som idag lever med cancer i fjärde stadiet, berättar i en intervju med People att sjukdomen har spridit sig till skelettet – men att hon “inte är redo att dö”. Istället hoppas hon på att kunna delta i kliniska studier där nya behandlingar prövas, samtidigt som hon vill fortsätta jobba:

“Folk bara antar att [cancer] innebär att du inte kan gå, du kan inte äta, du kan inte jobba. De slutar räkna med dig vid en väldigt ung ålder – ‘Du är färdig, du har gått i pension’, och det har vi inte”, säger hon. “Vi har en helt annorlunda syn på livet. Vi vill arbeta och omfamna livet och fortsätta framåt.”

I januari i år genomgick Shannen en operation där man avlägsnade en tumör i hjärnan – en upplevelse som hon beskriver som “en av de mest skrämmande sakerna jag någonsin varit med om”.

Trots prövningarna understryker Doherty att diagnosen har förändrat hennes inställning till livet till det bättre:

“Jag vet att det låter fånigt och galet, men du blir bara mer medveten om allt, och du känner dig så välsignad. Vi är de som vill jobba mest av alla, för vi är bara så tacksamma för varje sekund, varje timme, varje dag som vi får vara här.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!