Nöje

Sia tomteglass 2023 – chokladask

Chokladask är namnet på årets Tomteglass i limiterad upplaga från SIA Glass. Gjord av krämig chokladgräddglass med rostade kanderade hasselnötter och kakaosås är den en dröm för alla pralinälskare.
 En smak fylld av förväntan och njutning, precis som chokladaskar blivit en del av den svenska jultraditionen, säger Dan Bengtsson. Förpackningen har i år dessutom en design som ger möjlighet att använda burken som presentförpackning i återbrukets tecken.

Foto: Sia

Det är sjunde året i rad som glassfabriken i Slöinge presenterar en glassmak i begränsad upplaga till julsäsongen. Under alla år har smakerna på olika vis hyllat svensk jul med dess klassiska godsaker och traditioner, och likaså i år:

– Julens chokladask är en återkommande tradition som vi alla älskar. År efter år åker den fram på släktmiddagar, pliktskyldigt på julafton och leder inte sällan till smågräl om de mest åtråvärda pralinerna. Nu är det dags att förena denna älskade tradition med vår egen Tomteglass och skapa en helt ny, oförglömlig julupplevelse, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

Bakom valet av ingredienser ligger månader av överläggning på den halländska glassfabriken. I slutänden föll man pladask för en kombination som ska tillfredsställa sanna chokladpralinälskare, med den perfekta mixen av förväntan och njutning:

– Årets Tomteglass passar perfekt som present, med sin etikett med plats för julhälsning. Men den har även sin plats på glöggfikan, julfesten och mellandagsmyset, säger Dan Bengtsson.

Årets design bjuder också på en extra fördel:

– Många glassköpare återbrukar ju våra förpackningar, i år har vi designat burken så att den kan användas antingen som present om man ger bort glassen, eller kan burken återanvändas som presentförpackning, på så vis bidrar vi till ännu mer återbruk.

Glassen till Tomteglass Chokladask tillverkas som alltid på den halländska glassfabriken, av färsk grädde från svenska gårdar, inklusive egna Berte Gård med drygt 240 egna kor.

Den limiterade upplagan av Tomteglass brukar gå åt snabbt, och finns i butik endast under en begränsad tid, från vecka 44.

Tomteglass Chokladask lanseras i 0.5-liters förpackning.

Tidigare Tomteglassmaker:

2017: Skumtomte
2018: Lussebulle
2019: Marsipangris
2020: Glöggmys
2021: Vit Chokladbräck med Polka
2022: Pepparkakshus

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!