Nöje

Sias tomteglass 2022 – Pepparkakshus

Årets Tomteglass 2022 är korad – och den smakar Pepparkakshus!
– Det här är en familjefavorit med helt rätt julingredienser – både smak- och upplevelsemässigt, säger Dan Bengtsson, Marknad- och Innovationschef på SIA Glass.

Foto: Sia

För sjätte året i rad släpper SIA Glass en ny julinspirerad glassmak i begränsad upplaga som endast finns på tillfälligt besök i butikerna under julsäsongen. Arkitekterna bakom årets upplaga av Tomteglass ville väcka den där känslan hos ett barn som ser ett dekorerat pepparkakshus och drabbas av oemotståndlig lust att bryta av en bit och smaka. Men hur omvandlar man pepparkakshusets smak och lockelse till glass? Det var utmaningen på glassfabriken i halländska Slöinge.

Resultatet: 2022 års Tomteglassmak Pepparkakshus – och byggstenarna i detta färgglada och glassiga husbygge är krämig gräddglass med pepparkakssmak, chokladlinser, pepparkakor och pepparkakssås.

– Många svenskar har byggt pepparkakshus som en given julmysig aktivitet med familjen – och när resultat i glassform blev så bra fanns ingen tvekan hos oss, den måste bli årets Tomteglass, säger Dan Bengtsson, Marknad- och Innovationschef på SIA Glass.

SIA Glass är den enda rikstäckande glassleverantören som gör all glass i Sverige och har hållbarhet som en ledstjärna sedan decennier. Glassen görs av färsk grädde från svenska gårdar, inklusive egna Berte Gård med drygt 240 kor. Men årets Tomteglass blir lite extra hållbar – ett parti pepparkakor och pepparkakshus kunde nämligen räddas från att gå till spillo. De goda pepparkaksbitarna visade sig passa perfekt till glassfabrikens begränsade upplaga av årets Tomteglassmak:

– Ur ett hållbarhetsperspektiv känns det extra roligt och bra – glassen är tillverkad i Sverige med hög andel svenska råvaror och räddade pepparkaksbitar, säger Dan Bengtsson.

Pepparkakshus lanseras som vanligt för Tomteglass i 0,5-liters förpackning. Finns i butik från vecka 44 – men hur länge den finns kvar i butik vet ingen, den har alla föregående år sålt slut.

Tidigare Tomteglassmaker:

2017: Skumtomte
2018: Lussebulle
2019: Marsipangris
2020: Glöggmys
2021: Vit Chokladbräck med Polka

Foto: Sia

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!