Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ska du resa till Paris? Då kan du drabbas av Parissyndromet

paris-syndrom-puff
Paris är inte alltid så härligt som man kan tro. Det har visat sig att ett Parisbesök kan orsaka yrsel, hallucinationer och paranoia, så kallat Parissyndrom.

Det finns väl knappt någon stad som har lika mycket att leva upp till som Paris? Romantiska Paris, den ultimata vårstaden och staden där tiden stått stilla. Som sagt mycket att leva upp till, så mycket att det finns en grupp människor som blivit så besvikna att de fått “Parissyndromet”.

Det är en psykosomatisk sjukdom som man drabbas av när man upplevt en enorm besvikelse efter att man landat i staden. De upptäcker att Paris inte alls är som i deras drömmar, att det är en helt vanlig stad som har tutande bilar, hemlös befolkning och nedskräpade gator. Vanliga symtom är hallucinationer, yrsel, vanföreställningar och känslor av förföljelse.

Japanska turister verkar vara de som löper störst risk att drabbas och då främst kvinnor. Landets ambassad skickar årligen hem ett dussintal drabbade besökare för att lägga in dem på sjukhus för observation. Japan har också satt upp en hjälplinje som är öppen dygnet runt, ifall någon turist skulle drabbas av ångest när de når fransk mark.

Har du drabbats av detta och är oerhört besviken på Paris så ska du vara lugn. Det kommer gå över efter ett par dagar i sängen med mycket vätska, det har dock rapporterats om att vissa blivit traumatiserade och är rädda för att resa igen.


Källa: Glamour, BBC
Foto: All over press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!