Nöje

Ska man sprätta upp igensydda fickor på nya plagg?

Har du någonsin undrat om det är meningen att man ska sprätta upp igensydda fickor på nya jackor eller byxor? Här går vi igenom varför vissa plagg har stängda fickor – och hur man öppnar dem.

Foto: Unsplash

Alla har vi någon gång varit med om att vi köpt en ny kavaj, jacka, eller byxor där fickorna är igensydda. Frågan är: varför är dessa fickor ihopsydda, och är det meningen att man ska öppna dem?

Därför är fickorna igensydda på nya plagg

Anledningen till att vissa nya plagg har stängda fickor är för att återförsäljarna inte vill att kunder stoppar händerna i fickorna – och därmed påverkar plaggets silhuett – när de provar plaggen.

Detta innebär inte att du inte bör sprätta upp fickorna när du köpt plagget, men huruvida du väljer att göra detta eller ej är upp till dig. Om du vill använda fickorna så öppnar du dem, och om du vill bevara plaggets passform så låter du bli.

Håll dock i åtanke att vissa plagg har falska fickor som endast har ett dekorativt syfte och är inte menade att öppnas. Du kan se huruvida en ficka är äkta eller ej på hur den har sytts samman: funktionella fickor är ofta ihopsydda med en enda tråd som du lätt kan få upp om du klipper av tråden och drar i den. Om stygnen däremot är svåra att få bort så är det förmodligen inte en riktig ficka och du bör därmed låta bli att försöka öppna den.

Källa: Business Insider

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!