Nöje

Skådespelaren Jason Priestley berättar om förlusten av Matthew Perry

När skådespelaren Jason Priestley gästade talkshowen Carina Bergfeldt berättade han om aktuella rollen i tv-serien om Börje Salming, men också om förlusten av vännen Matthew Perry. “Hans död var förkrossande för många”, säger han i programmet.

Foto: SVT

Skådespelaren Jason Priestley, kanske mest känd för sin roll som Brandon Walsh i “Beverly Hills 90210”, är aktuell i den nya tv-serien om Börje Salming. I “Börje – The Journey of a Legend” spelar han talangscouten Gerry McNamara, som upptäckte Börje och scoutade honom till Toronto Maple Leaf.

I en intervju med Variety har skådespelaren tidigare berättat att han följt Salmings karriär sedan barnsben. “Jag växte upp i Kanada på 70-talet och såg faktiskt Börje spela varje lördagskväll, på Hockey Night i Kanada. Jag kände till hans berättelse litegrann, och självklart vilken bra spelare han var på isen, men hans berättelse i sin helhet och den inverkan han hade på sporten var otrolig och lever kvar än idag”, sa han då.

Förkrossad av Matthew Perrys bortgång

När han gästar Carina Bergfeldt berättar han om rollen men också om sin egen bakgrund inom hockeyn, där han bland annat lärde känna skådespelaren Matthew Perry. Vid tillfället hade ingen av dem slagit igenom, och Perry väntade spänt på att pilotavsnittet av “Vänner” skulle sändas på tv. “Jag har bara otroligt varma minnen av Matthew. Vi trivdes bra tillsammans, vi reste runt i Nordamerika och spelade hockey för välgörenhet. Vi drog in en massa pengar till välgörenhet och hade kul”, säger han i programmet.

Han berättar också att Matthew Perry var charmig, rolig och omtänksam som vän. “Han var en toppenkille och precis så rolig som man kunde förvänta sig.” Jason Priestley säger också att dödsbeskedet påverkade honom starkt. “Hans död var förkrossande för många”, säger han i intervjun.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!