Nöje

Skådespelaren Maria Fahl Vikander har gått bort – dottern Alicia Vikanders första ord

Skådespelerskan Maria Fahl Vikander har gått bort. Det meddelar hennes dotter Alicia Vikander på Facebook, enligt Göteborgs Posten. “Jag är verkligen den stoltaste dottern i världen”, skriver Alicia Vikander.

Alicia Vikander/Foto: Shutterstock

Maria Fahl Vikander föddes 1951 och har under sina aktiva år som skådespelare varit anställd vid Göteborgs stadsteater, Folkteatern, Backa teater och Nationalteatern. Under senare år har också varit aktiv vid Teater Tofta där hon spelat i föreställningen “Människor i solen”, skriven av Jonas Gardell.

Maria Fahl Vikander har även medverkat i teaterproduktioner som “Romeo och Julia”, “Fröken Julie” och “Trettondagsafton.” På vita duken har hon synts i filmer som “Buss till Italien”, “En sång för Martin” och hon spelade även Astrid Lindgren den äldre i filmen “Unga Astrid.”

På Facebook skriver Alicia Vikander en hyllning till sin mamma. “Din begåvning att underhålla, uttrycka dig – med sådan humor och kvickhet – rör mig till tårar och får mig att helt bubbla över av kärlek. Jag är verkligen den stoltaste dottern i världen, som har haft turen att ha dig som min mamma”, skriver hon.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!