Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Skådespelerskan med Downs syndrom hyllas – prisas av det brittiska kungahuset

Skådespelaren Sarah Gordy har hyllats av det brittiska kungahuset genom att bli den första kvinnliga skådespelaren med Downs syndrom att tilldelas den brittiska imperieorden, MBE. ”Min mamma och jag grät när vi tog emot brevet”, säger hon i en intervju.

Foto: Getty images

Sarah Gordy är mest känd för sin roll som Lady Pamela Holland i BBC-serien ”Upstairs Downstairs”, men också för sin roll i serien ”Call The Midwife” där hon spelar Sally Harper. I veckan hyllades hon av det brittiska kungahuset för sina skådespelarprestationer och för det välgörenhetsarbete hon gör för personer med Downs syndrom. Sarah Gordy tilldelades priset under en ceremoni i Buckingham Palace och hon tog emot MBE-medaljen av ingen mindre än Prins William.

”Jag har jobbat väldigt hårt på det jag tror på. Jag vill inspirera andra och göra det möjligt för andra att tro på sig själva, framför allt personer med Downs syndrom. Världen ligger framför deras fötter.”, sa Sarah Gordy efter att hon tagit emot medaljen.

Källa: Daily Mail

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Fridsell
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Hanna Elfast
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che