Nöje

Skönhet har ingen ålder – här är agenturen som bara anlitar modeller över 45 år

Att åldern bara är en siffra vet vi och nu börjar det även sprida sig till modebranschen. Vi är vana att se unga modeller på catwalken och i kampanjer men nu börjar det ske en förändring. Nu finns det en modellagentur som bara anställer modeller som är över 45 år.

oldushka-Foto: @oldushkamodels

Den senaste tiden har vi sett fler och fler äldre modeller som får ta plats i modevärlden bland annat Carmen Dell’Orefice som är 85 år, vilket är fantastiskt. Nu har det startat en modellagentur som bara representerar modeller över 45 år – ryska Oldushka. De har ett stort ålderspann i deras portfolio och representerar 18 personer runt om i Ryssland mellan 45 och 85 år.

Tanken var aldrig att grundaren av agenturen Igor Gava skulle just grunda en modellagentur, utan var från börjar endast tänkt som ett fotoprojekt. Gava startade en blogg, som hette just Oldushka, där han samlade bilder på vackra pensionärer. Bloggen blev tillslut startskottet på agenturen Oldushka och sedan 18 månader tillbaka finns agenturen i fyra städer i Ryssland och modellerna är flitigt anlitade. Vi förstår verkligen varför, kolla bara in bilderna!

 

Källa: Svd/Vogue

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!