Nöje

Slipp förvirringen i dejtingdjungeln! 8 begrepp som du behöver ha koll på

Är du på väg eller har du nyligen gett dig ut i dejtingvärlden och behöver ha lite bättre koll på begreppen och terminologin som florerar runt? Dejtingappen Happns trendspanare har sammanställt en lista med tio ord som du som nätdejtar behöver känna till! 

Foto: Alexandra Gorn & Phuoc Le/Unsplash
Källa: Happn 

Aldrig hört talas om ghosting eller FBO? Claire Certain, Global Head of Trend på dejtingappen Happn, har sammanställt en lista med förklaringar till ett dejtingbegrepp som du antingen redan har stött på eller med stor sannolikhet kommer att snubbla över 2018. Vi har samlat åtta av begreppen här nedanför:

1. Ghosting

Handlingen existerade såklart långt innan dejtingapparnas intåg, och har blivit ett mycket erkänt begrepp inom nätdejting. Ghosting är när personen du dejtar plötsligt tystnar helt och hållet utan någon förvarning om att intresset har svalnat. En annan variant är submarining, som vår krönikör Ebba Berggren skriver om här eller “slow fade” som är en mer utdragen form av ghosting. Personen du nätdejtar låter relationen sakta rinna ut i sanden genom att anstränga sig allt mindre.

2. Textlationship

Efter en tids skrivande brukar de flesta nätdejtare träffas i verkligheten. Om du och din dejt håller igång relationen – länge – utan att faktiskt ses så har ni inlett ett typiskt “textlationship”.

 

3. Cuffing season

Den perioden under året som vi är inne i just nu, vintermånaderna, när många singlar som vanligtvis trivs med sina singelliv ändrar sig och börjar leta efter ett seriöst och fast förhållande.

4. DTR

”Define The Relationship”, det vill säga att du tar upp snacket med din dejt om vart er relation är på väg.

5. Benching

Benching, eller att bänka någon eller “breadscrumbing”, är när personen du skriver med undviker att träffa dig och istället håller kontakt via meddelanden och sociala medier. Du blir hållen på sträckbänken eftersom din dejt samtidigt utforskar sina andra alternativ.

6. Tuning

Tuning är en mycket mer positiv variant av benching. Tuners är personer som faktiskt är intresserade av dig, men de vågar inte vara helt uppriktiga med sina känslor. De flörtar och vill å ena sidan att er relation ska utvecklas men är samtidigt väldigt otydliga, något som såklart kan leda till frustration.

7. Haunting

Dyker en gammal flört helt plötsligt upp igen genom att gilla dina inlägg på sociala medier – utan att ta direkt kontakt? Då är du “hemsökt”digitalt, ett begrepp som kalla haunting, för att du ska bli påmind om att de fortfarande existerar!

 

8. FBO

“Facebook Official”, det vill säga att du och din flört tar relationen till nästa nivå: Ni byter relationsstatus på Facebook.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!