Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Smaka på tusenåriga folksagor i nya drinkrecept

Tusenåriga japanska folksagor tar plats i drinkupplevelser i utvalda svenska städer. I sommar blåser bartenders liv i berättelserna och först ut är berättelsen om prinsessan Kaguya, tolkad i en lyxig gindrink. Nedan har du receptet!

Frågan som återstår är då, hur smakar en saga? Roku Gin innehåller sex traditionella ingredienser från det japanska växtriket. Förutom klassiska ginkryddor som enbär innehåller Roku Gin blommor och blad från körsbärsträd, skal från yuzufrukt, sencha- och gyokurote och sanshopeppar. Flaskan är också gjuten i en hexagonform där de sex kanterna representerar varje ingrediens.

Först ut för tolkning är sagan om prinsessan Kaguya från 900-talets Japan, där mystiken levt kvar fram till idag och inspirerat såväl konstnärer och filmmakare. Med Roku Gin, vackra garneringar, dofter och smaker kan du i sommar uppleva sagan med alla sinnen på utvalda platser i landet. Vill du göra drinken hemma finner du receptet för sagodrinken här nedanför!

Sagodrinkarna går att beställa på följande ställen: Bar Bruno, Göteborg, Cheri-lee, Göteborg, Boca, Norrköping, Magasinet,Västerås, Hamnkrogen, Helsingborg, CG’s, Luleå och Miss Voon, Uppsala.

 Sagodrinken Fushi

Sagodrinken Fushi

Du behöver: 

4 cl Roku Gin

5 cl Kylt Sencha-te

2,5 cl Yuzujuice

1,5 cl Sockerlag

0,5 cl Ingefärsjuice

5 cl Sodavatten

0,2 tsk Matcha-te
Eventuell garnityr: Brudslöja

Gör så här: 

Börja med att koka ett starkt te av typen sencha och låt det svalna. Plocka sedan fram ett highballglas och häll i det kylda senchateet och ingefärsjuicen, som utgör symboler för det odödlighetselixir som prinsessan drack av och lämnade till sin älskade.

Tillsätt sedan yuzujuicen och sockerlagen. Sen blandar du i Roku Gin, vars sex smaknoter av körsbärsblomster och -blad, sencha- och gyoko-te, sanshopeppar och yuzu symboliserar de sex män som i sagan önskar att göra prinsessan till sin.

Toppa upp med sodavatten och rör varsamt i lite matcha-te, som ger drinken uppenbarelsen av den bambu som prinsessan hittades i.

För en extra sagolik drink: placera ett litet knippe brudslöja i glasets öppning, vars små vita blommor får symbolisera den vita rök som steg upp mot himlen när kejsaren beordrade sina undersåtar att elda upp prinsessans avskedsbrev och odödlighetselixir.

 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!