Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Böckerna att hålla utkik efter på rean! 14 starka böcker skrivna av kvinnor

Finns det någon härligare känsla än att bli helt uppslukad av en bok som berör dig på djupet? Varför inte skapa en lista i din mobil med böcker du vill läsa under årets semestrar och lediga stunder. Vi listar 14 böcker skrivna av kvinnliga författare som alla är hyllade runt om i världen. 

Foto: Unsplash

Är du en riktig läslus, eller känner för att börja läsa fler böcker? Vi på Metro Mode älskar att läsa böcker skrivna av starka kvinnor som utmanar normer, öppnar sitt hjärta och står upp för viktiga åsikter! Nedan har vi satt ihop en lista med några av årets mest läsvärda verk. Oavsett om du vill läsa en självbiografi eller skönlitteratur så finns de nedan. Förlora dig själv i böckernas magiska värld och spana in våra tips nedan.

Läs också: 20 böcker att ge bort i julklapp julen 2020.

Två systrar KÖP

Två systrar

“Vilka är systrarna Ayan och Leila? Vad förde dem från en trygg tillvaro i ett litet norskt samhälle till kalifatet i Raqqa? I Två systrar ger sig Åsne Seierstad, den bästsäljande och kritikerrosade författaren till Bokhandlaren i Kabul och En av oss, i kast med en av vår tids viktigaste och mest komplicerade frågor. Varför radikaliseras muslimska ungdomar som växer upp i väst? Vilka är de människor som söker värvning i IS?”

Författare: Åsne SeierstadSara R. Acedo

Pris: 59 kronor.

KÖP

Nästa bild
Den rödaste rosen slår ut KÖP

Den rödaste rosen slår ut

“Leonardo DiCaprio har dejtat femtioelva svinheta baddräktsmodeller men blir aldrig kär i någon. Varför? Beror det på konsumtionssamhället? Narcissism? Biologi? Eller har han bara inte träffat den rätta? Och: börjar vi alla mer och mer bli som Leo?”

Författare: Liv Strömquist

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Helvetet jag kallade kärlek KÖP

Helvetet jag kallade kärlek

“En självbiografisk roman om hur destruktiv kärlekens kraft kan vara, om att hamna i en tillvaro som blir till ett helvete och hur det går att hitta styrkan att ta sig därifrån.
Lena Bivner beskriver sig själv som en stark person med en ordnad tillvaro och ett stort socialt umgänge. Ändå trillade hon dit. Det visar att i stort sätt vem som helst kan hamna i en förgörande relation.”

Författare: Lena Bivner

Pris: 39 kronor.

KÖP

Nästa bild
Håll käften och var söt KÖP

Håll käften och var söt

“Barnen i Vita Andersens noveller är skyddslösa och utsatta. Långsamt inser de att livet styrs av hårda regler och motvilligt anpassar de sig till en värld där människors grymhet, fientlighet, förfall och avund är vardag. De lär sig hålla käft och som vuxna formas de att leva upp till rådande kvinnoideal. Krampaktigt försöker de förvandla sin verklighet efter allehanda drömrecept. Håll käften och var söt är drabbande och mörk, skriven med en skarp blick för detaljerna men också med en rå och förlösande humor.”

Författare: Vita AndersenHelena von Zweigbergk

Pris: 189 kronor.

KÖP

Nästa bild
Arv och Miljö KÖP

Arv och Miljö

“Vigdis Hjorths intensiva och medryckande roman om en kvinnas kamp för att få äga sin egen berättelse och de svåra syskon- och föräldrarelationerna blev en sensation i Norge. Romanen har sålt i över 100 000 exemplar, översatts till en rad språk och nominerades även till Nordiska rådets litteraturpris.”

Författare: Vigdis Hjorth

Pris: 59 kronor.

KÖP

Nästa bild
Klubben KÖP

Klubben

“I årtionden hade han omgetts av rykten om övergrepp – den välkände kulturprofilen vars prestigefulla klubb drog till sig medlemmar ur Svenska Akademien, och där konstnärskap både föddes och dog. Den 22 november 2017 publicerades journalisten Matilda Gustavssons reportage om kulturprofilen i Dagens Nyheter, där arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier. Det inledde en händelsekedja som skulle få en av världens mest anrika kulturinstitutioner att krackelera inför öppen ridå.”

Författare: Matilda Gustavsson

Pris: 204 kronor.

KÖP

Nästa bild
Tre kvinnor KÖP

Tre kvinnor

“Lisa Taddeo skriver med stor empati och genuin nyfikenhet, långt från de tvärsäkra svar och snabba slutsatser som sociala medier vant oss vid. Tre kvinnor är en berättelse om tre unika kvinnor, som på samma gång handlar om var och en av oss.”

Författare: Lisa Taddeo

Pris: 216 kronor.

KÖP

Nästa bild
Resten av allt är vårt KÖP

Resten av allt är vårt

“En livsbejakande liten pärla! … Lycklig kärlek är svårt att skildra. Men Emma Hamberg lyckas över förväntan.” Ingalill Mosander, Aftonbladet.” 

“Emma Hamberg är författare, illustratör, matkreatör och programledare. Resten av allt är vårt handlar om ett omtumlande år i hennes liv och är hennes åttonde bok för vuxna.”

Författare: Emma Hamberg

Pris: 59 kronor.

KÖP

Nästa bild
Draken i rummet KÖP

Draken i rummet

“Den osannolika askungesagan om Günel Anip, flyktingflickan i förorten som blev Gunilla von Platen, superentreprenör i näringslivets topp med klackarna i de kungliga salongerna. I ”Draken i rummet” berättar Gunilla personligt om sitt liv – från såväl karriären som om det privata och mörka – mamman som sköts framför hennes ögon, äktenskapet där hon levde under psykisk terror och mordet på Veronica, hennes bästa vän.”

Författare: Gunilla von PlatenMalin Roos

Pris: 210 kronor.

KÖP

Nästa bild
Jag ser allt du gör KÖP

Jag ser allt du gör

“I sin skönlitterära debut skriver Annika Norlin om en samling människor i rörelse, på skav mot tillvaron. Det är noveller om begär och bekräftelse, om kultfilmen Aliens vid Piteälven, om att spela i det ganska hopplösa bandet Personligt Varumärke och om att gå rakt in i natten med sikte mot Glommersträsk.”

Författare: Annika Norlin

Pris: 79 kronor.

KÖP

Nästa bild
Rich Boy KÖP

Rich Boy

“En mamma och en dotter. Två kvinnoliv sammanvävda av tid, kärlek, ensamhet och en delad utsatthet. Vad innebär det att leva, arbeta och älska som kvinna, i ett samhälle som inte kan få nog av sina rich boys? Marianne kommer från en borgerlig familj på Lidingö som fallit samman i sviterna av pappans död och skapat en ung och osäker kvinna. Det är sextiotal i Stockholm och Marianne läser till psykolog. Hon är feminist, men osäker på hur man omsätter det i praktiken. ”

Författare: Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Pris: 35 kronor.

KÖP

Nästa bild
Allt jag vet om kärlek KÖP

Allt jag vet om kärlek

“Allt jag vet om kärlek är en underhållande och insiktsfull, feministisk och rörande debut från Dolly Alderton, en en brittisk röst som av många kallats en Caitlin Moran för millenniegenerationen. Hon väver samman personliga berättelser, skarpa samtidsobservationer, listor och recept till en berättelse som kvinnor i alla åldrar kan känna igen sig i, om en tid i livet då allt fortfarande är odefinierat och hoppfullt.”

Författare: Dolly Alderton

Pris: 149 kronor.

KÖP

Nästa bild
Brinn Oslo Brinn KÖP

Brinn Oslo Brinn

“Hur svartsjuk får man bli? Hur ofta kan man titta på en främmande människas Instagram? Hur mycket mensvärk måste man ha? Är Norge paradisets mittpunkt?
Johanna är ihop med Emil. Emil har en exflickvän som heter Nora. Nora är allt ­Johanna inte är: vacker, norsk, offentligt älskad i ­sociala medier. När Johanna av en slump får reda på att Emil och Nora ska ses inleder hon en grundlig efterforskning om Nora på Instagram – en undersökning som inte tycks kunna få ett slut.”

Författare: Johanna Frid

Pris: 119 kronor.

KÖP

Nästa bild
Testamente KÖP

Testamente

“I Testamente möter vi Annie, som när hon blir gravid motvilligt åker hem till platsen där hon växte upp. Bondgården ligger i Tornedalen, med sitt eget språk, sitt eget meänkieli. Inte svenska, inte finska, något tredje. Ingen blir särskilt glad över att se henne. Testemente är en familjeroman som inte liknar något annat. Lite som om Thomas Vinterbergs film Festen släppts ner i ett Jonathan Safran Foerskt universum.”

Författare: Nina Wähä

Pris: 59 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!