Nöje

“Soft launching” – så introducerar du en ny partner på sociala medier

“Soft-launching” är ett nytt begrepp som dykt upp i samband med att dejtingkulturen blivit allt starkare. Kortfattat innebär det att man på sociala medier berättar att man dejtar någon, utan att avslöja vem det är. Men ska du gå den vägen finns det några viktiga saker att tänka på!

Foto: Unsplash

“Soft-launching” har blivit ett allt vanligare begrepp i dejtingsammanhang den senaste tiden och innebär att du hintar online om en ny partner, men såpass subtilt att många detaljer förblir hemliga. Nedan listar vi två tips och saker att ha i bakhuvudet för dig som vill berätta om din relation på sociala medier utan att berätta för mycket. “Soft-launching” har blivit allt vanligare, men det är inte nödvändigtvis enbart en bra idé för din relation. Läs tipsen nedan för att få veta varför.

Undvik att göra din partner osäker

Att avslöja en relation på det här sättet innebär en vaghet för din partner som i värsta fall kan skapa osäkerhet. Vi är alla olika och vissa personer kanske uppskattar att man går försiktigt fram och tar saker i sin egen takt, samtidigt som personer som behöver mer trygghet och bekräftelse kan uppleva det som jobbigt.

Här är det viktigt med en öppen kommunikation och att du försäkrar dig om vad din partner känner kring hur du kommunicerar er relation, och detsamma gäller förstås även åt andra hållet.

Gör det av rätt anledning

Det är också viktigt att du funderar över varför du väljer “soft-launching” av din nya relation. Handlar det kanske om att göra ett ex svartsjuk? Är du osäker på relationen du nyligen inlett? Överkompenserar du på grund av att du känner att relationen inte riktigt är som du hoppas?

Fundera över dina anledningar och prata sedan öppet med din partner om det, och se till att ni båda är överens och att det känns bra för er båda.

Källa: Psychology today

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!