Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Sol, vänner och parkhäng – 4 härligaste parkerna i Stockholm

Nu börjar äntligen det fina vädret titta fram och finns det något bättre än att hänga i parker när solen skiner? Metro Modes tidigare bloggare Flora Wiström har listat sina favoritparker i Stockholm.

Ivar-Los-Park-Flora-Wistrom-basta-parkerna-i-stockholm-1IVAR LOS PARK
Den här parken på Mariaberget har bäst utsikt över Stockholm. Här har jag hängt många sommarnätter, druckit bubbel och ätit jordgubbar och legat och lapat sol.
Tantolunden-basta-parkerna-i-stockholm-flora-wistrom-2016-2TANTOLUNDEN
Tanto, som ligger vid Hornstull på Södermalm, är den bästa platsen för lekar. Här finns bra, platta gräsmattor för exempelvis kubb. Plus att det alltid är blandat med folk – småbarnsfamiljer, snubbar med dunkande hiphopmusik, tonårstjejer som tjuvröker och, öh, firmafester. Bonus: Det ligger alldeles intill Årstaviken.
gardet-flora-wistrom-basta-parkerna-i-stockholm-2016-3GÄRDET
Ett megastort fält i östra Stockholm. På Kristi himmelsfärds dag är det Drakfest där, då folk samlas och flyger drakar (hur fint???). Fram till 1991 betade det får här! De kallades kungens får. Gulligt.
Vasaparken-Stockholms-basta-parker-2016-Flora-Wistrom-4VASAPARKEN
Mitt vardagsrum på ett ungefär då jag bor tre minuter ifrån den. Här finns en fotbollsplan (som är isbana på vintern) och en stor parklek för den som har barn, plus en bra glasskiosk och en sluttning där barnen åker pulka på vintern och där vasastanborna ligger och solar om sommaren. Astrid Lindgren bodde alldeles intill parken och många av hennes berättelser utspelar sig där, exempelvis Peter och Petra. Det tycker jag är fint.

Se fler av Floras tips på de bästa parkerna i Stockholm här >>>

Text & foto: Flora Wiström

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!