Nöje

Sommarens trend på Tinder: Allt fler dejtar över åldrarna

Ålder är bara en siffra, åtminstone om man får tro Tinder. Enligt ett nytt pressmeddelande från den populära dejtingappen har nästan hälften av deras kvinnliga användare matchat med en yngre man under den senaste månaden.

Foto: Unsplash

Vad har Kim Kardashian, Britney Spears, Olivia Wilde och svenska influencers som Penny Parnevik Murray, Johanna Nordström och Viktor Frisk gemensamt? Svaret är att de alla har hittat kärleken, åldersskillnader till trots.

Att ålder inte spelar någon roll när det kommer till romantik är något som många av dejtingappen Tinders användare kan skriva under på. Enligt ny data från appen har antalet profiler som nämner att de letar efter en “yngre man” nämligen ökat med 70 procent** på senare tid.

Men hur kommer man över de stigman som är förknippade med åldersskillnader i romantiska relationer? Här är Tinders fem tips för hur du lär dig att istället fokusera på annat ni kan ha gemensamt:

1. Din profil säger allt – Kom ihåg att hålla din profil uppdaterad. Det har visat sig att Tinder-medlemmarna uppdaterar sina profiler nästan tre gånger så ofta som de gjorde före pandemin, för att visa vad de letar efter hos en match.

2. 3/5/10-regeln – Se till att din profil är kul och enkel att överblicka, genom att lista åtminstone 3 av dina intressen, 5 bilder och åtminstone 11 ord i din beskrivning.

3. Håll alternativen öppna – Det har visat sig att Tinder-medlemmarna gärna omfamnar varandras olikheter och är öppna för att lära sig nya saker av varandra.

4. Var dig själv – Den match som ser bäst ut “på pappret” är inte alltid den som är mest rätt. Ha ett öppet sinne när du dejtar personer som avviker från din vanliga “typ”. Var öppen och ärlig när du dejtar och delar med dig av vad du letar efter hos en potentiell partner.

5. Ha första dejten digitalt – Varför inte prova på att videochatta innan er första dejt IRL? Denna funktion kan vara ett enkelt sätt att lära känna varandra mer innan du tar nästa steg.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!