Nöje

Snart ställer vi om klockan – så påverkas du

Med våren kommer tidsomställningen, och även om det bara handlar om en timme påverkar det oss mer än vi tror. Är du en av dem som har ont av tidsomställningen? Läs vårta enkla tips nedan och välkomna sommartiden utan att rubba din inbyggda klocka alldeles för mycket!

Foto: Unsplash

Varje år varnas det för hur olycksstatistiken för trafikolyckor ökar i samband med att vi ställer om till sommartiden. Anledningen tros vara sömnbrist och även antalet hjärtinfarkter sägs öka. Omställningen till sommartid 2024 sker natten (02.00) mellan lördagen den 30 mars och söndag den 31 mars och det kan riskera att rubba våra inbyggda klockor och dygnsrytmer, något som i sin tur leder till ökad rastlöshet och påverkar både humöret och produktiviteten. Men med fem enkla tips kan du kvalitetssäkra sömnen trots att dagarna blir längre och både kvällar och mornar ljusare.

Mer solljus

Naturligt dagsljus hjälper till att starta om dygnsrytmen. Ta en promenad när solen står som högst och se till att vara fysisk aktiv, det ger alltid en bättre sömn.

Mindre kaffe

Försök begränsa ditt intag av koffein efter lunch, det hjälper dig att varva ner inför kvällen.

Skippa sängfösare

Konsumera inte alkohol innan läggdags, det kan störa sömnen.

Minska skärmtid

Begränsa skärmtid på kvällen och dimma belysningen. Det hjälper din kropp att förstå att det snart är dags att sova.

Tupplur

En kort tupplur på 15-20 min under dagen kan öka produktivitet och vakenhet utan att riskera påverkan av sömnen.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!