Nöje

Sophie Turner och Joe Jonas når tillfällig lösning i vårdnadstvist

Sophie Turner och Joe Jonas har kommit överens om att ha delad vårdnad av sina döttrar – för tillfället. Enligt dokument som People har tagit del av har båda föräldrar nu fått möjligheten att flytta barnen från New York, något som ett tidigare avtal förbjudit.

Foto: Shutterstock

Enligt de dokument som People har tagit del av har Sophie Turner och Joe Jonas nått den nya överenskommelsen tack vare förra veckans medling. Det före detta paret kommer att turas om att ha vårdanden om döttrarna Willa och Delphine fram till januari 2024.

Får resa till England med barnen

Det nya avtalet innebär att båda föräldrar har rätten att resa med barnen till Storbritannien och inom USA. Barnen kommer att tillbringa julledigheten tillsammans med sin mamma, som bland annat har vårdanden om döttrarna mellan den 16 december och 7 januari.

Gällande framtiden ska Turner och Jonas innan den 23 december lämna in en gemensam lägesrapport där de berättar hur medlingen ser ut mellan dem vid den tidpunkten.

I ett uttalande bekräftar Jonas och Turner att de har nått en tillfällig förlikning:

“Efter en produktiv och framgångsrik medling har vi kommit överens om att barnen kommer att tillbringa lika mycket tid i kärleksfulla hem i både USA och Storbritannien. Vi ser fram emot att vara jättebra föräldrar med delad vårdnad”, lyder uttalandet.

Anklagade exet för att hålla kvar barnen i USA

Nyheten om Turners och Jonas nya avtal kommer efter den stämningsansökan som Game of Thrones-skådespelerskan lämnade in förra månaden, där hon hävdade att Jonas olovligt höll kvar döttrarna i USA trots att de tidigare kommit överens om att de skulle följa med henne till Storbritannien i slutet av september.

Kort därefter gick en talesperson för Jonas ut och nekade till anklagelserna. Enligt representanten hade en domstol i Florida utfärdat ett beslut som begränsade båda föräldrars rätt att flytta barnen, ett beslut som personen hävdade att Turner hade delgetts flera veckor innan hon lämnade in sin stämningsansökan.

Jonas och Turner gifte sig 2019. 2020 föddes deras dotter Willa och i fjol välkomnade de sin andra dotter, Delphine.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!