Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Söt choklad möter salta popcorn i hemgjort godis – på 3 ingredienser

Skippa lösgodiset och testa istället en hemgjord variant till filmen i helgen. De bästa recepten är både enkla och går undan – utan att rucka på smaken. Dessa godbitar bjuder dessutom på allt vi gillar – söt choklad, crunch i överflöd och sting av salt. Smaksätt med det du gillar eller har hemma.


Recept & foto: Cassandra Lundgren 

Du behöver:

1 påse poppade popcorn (hemgjorda eller från mikron)

300 gram choklad (mörk eller mjölkchoklad)

Salt

Förslag på smaksättning: Chili, kola, nötter, saffran och rivet citrusskal.

 

Gör så här:

1. Poppa dina popcorn (i kastrull eller påse) och låt svalna.

2. Smält choklad i vattenbad över kastrull.

3. Häll över popcornen i chokladen och rulla runt alltsammans till en ”smet”.

4. Klicka ut små portionsbitar på bakplåtspapper och toppa varje bit med en nypa flingsalt.

5. Låt godbitarna stelna i rumstemperatur.

Tips: Förvara i återförslutningsbar burk.

 

Lycka till!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!