Skippa lösgodiset och testa istället en hemgjord variant till filmen i helgen. De bästa recepten är både enkla och går undan – utan att rucka på smaken. Dessa godbitar bjuder dessutom på allt vi gillar – söt choklad, crunch i överflöd och sting av salt. Smaksätt med det du gillar eller har hemma.
Recept & foto: Cassandra Lundgren
Du behöver:
1 påse poppade popcorn (hemgjorda eller från mikron)
300 gram choklad (mörk eller mjölkchoklad)
Salt
Förslag på smaksättning: Chili, kola, nötter, saffran och rivet citrusskal.
Gör så här:
1. Poppa dina popcorn (i kastrull eller påse) och låt svalna.
2. Smält choklad i vattenbad över kastrull.
3. Häll över popcornen i chokladen och rulla runt alltsammans till en ”smet”.
4. Klicka ut små portionsbitar på bakplåtspapper och toppa varje bit med en nypa flingsalt.
5. Låt godbitarna stelna i rumstemperatur.
Tips: Förvara i återförslutningsbar burk.
Lycka till!