Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Söta och salta jordnötstoppar håller blodsockerfallet på avstånd i sommar

Krämigt jordnötssmör täckt av choklad och salta jordnötter är sommarens snabbaste och godaste snacks som står klart på fem minuter. Allt du behöver för att sno ihop dessa godbitar är jordnötssmör, mörk choklad och salta jordnötter.

Foto: Addapinch.com

Du hittar receptet nedan.

Jordnötstoppar

Jordnötstoppar

Du behöver:

100 g jordnötssmör (osötat i receptet)

200 g mörk choklad (eller valfri)

1 dl salta jordnötter

Flingsalt

 

Gör så här:

1.     Klä en plåt, bricka eller tallrik med bakplåtspapper och skopa upp en tesked jordnötssmör i form av en kula med jämna mellanrum. Ställ sedan in i frysen och låt stå tills de stelnat helt.

2.     Smält sedan chokladen över vattenbad eller i kastrull och rör ner jordnötterna (mortla gärna dem något innan).

3.     När jordnötskulorna fryst tar du fram plåten och skopar över en tesked smält choklad med jordnötter.

4.     Dekorera sist med lite flingsalt på varje jordnötstop.

5.     Ställ in plåten på nytt i frysen och förvara godbitarna där tills du blir sugen.

Foto: Addapinch.com

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!