Nöje

Spana in nytillskotten i Göteborgs krogliv!

Lagom till sommaren har det dykt upp ett gäng restauranger i vår gemytliga hamnstad Göteborg. Bor du där, eller planerar in ett sommarbesök, kan du spana in listan på nytillskott i stadens krogliv!

Foto: Sanna Tedeborg/Sofie Mantzaris

De nyöppnade restaurangerna erbjuder allt från smaker från västkusten till Italien, Frankrike och Asien. Älskar du mat och vill uppleva härliga nya restauranger är det Göteborg du borde satsa på just nu. Nedan listar vi ett urval av de nyöppnade restaurangerna i staden!

Skansen Kronan

Skansen Kronan

På toppen av Skansberget i mysiga Haga vid Skansen Kronan ligger en av sommarens nya spektakulära uteserveringar. Kombinationen av en stor altan med gott om plats, grill, utsikt, solchanser och en 400 år gammal fästning slår det mesta. Njut av mat och dryck på historisk mark.

Adress: Skansberget, Leijonsparres Väg 15

Skansenkronan.se

Foto: Sanna Tedeborg

Nästa bild
Skanshof

Skanshof

Göteborgsfamiljen slog på stora trumman vid Skanstorget inför Göteborgs 400-årsjubileum. På meny står bland annat fisk och skaldjur och det finns flera våningar med restauranger, barer och en spektakulär takterass. Här hittar du även Bar Etzy – en Espressobar och Mucho Macho Taqueria, vilket är en mexikansk restaurang med breda sydamerikanska matinfluenser. Under samma tak finns även Champagnerian som erbjuder smårätter, sangria och bubbel.

Adress: Lilla Bergsgatan 1

Skanshof.se

Foto: Jesper Salen

Nästa bild
Studio Sticazzi 

Studio Sticazzi 

Här förenas sedan i maj de bästa av två världar – det spanska och franska köket tillsammans med en vinbar och Spritzzeria där du kan avnjuta spirtz av olika slag. Terrassen är soldränkt och atmosfären livlig.

Adress: Lokalen sträcker sig genom en hel fastighet och har därför adresserna Storgatan 22 och Götabergsgatan 2.

Foto: Instagram @studio.sticazzi

Nästa bild
Monopolet

Monopolet

I ett garage beläget på Gullbergsvass med en riktig industriprägel serverar Monopolet sedan april street-food och lokalproducerad öl. Lokalen för tankarna till ett Kødbyen i Köpenhamn eller Meatpacking district i New York. Restaurangen har även en av Göteborgs finaste innergårdar och serverar såväl lunch som middag.

Adress: Kämpegatan 4

Monopolet.nu

Foto: Instagram @aktiebolagetmonopolet

Nästa bild
Hasselsson

Hasselsson

Succén har varit stor och hyllningarna många för fish and chips-stället Hasselsson. I sommar huserar de med en food truck och pop up -koncept på gården bakom Stora teatern i Göteborg. Deras streetfood-fisk med ört- och parmesanslungade pommes är en given Göteborgsfavorit hos många.

Adress: Stora Teatern, Kungsparken 1

Nästa bild
Gaubi Køk & Bar 

Gaubi Køk & Bar 

Under Eriksbergskranen hittar du en restaurang som inte är som alla andra. Här finns ”svenska” bowls med tacos och varmrökt lax och mer speciella pizzor med nya spännande smakkombinationer. Gaubi køk & bar öppnade upp i maj och vill ge något nytt och annorlunda till dig och Hisingens krogscen.

Adress: Ostindiefararen 43

Gaubi.se

Foto: Instagram @gaubi.eriksberg

Nästa bild
Botánico

Botánico

I juni öppnar den nya spännande restaurangen Botánico. Bakom krogen står samma trio som driver Magic Flamingo på Linnégatan. Köket hämtar inspiration från det japansk-peruanska köket och i baren ligger fokus på främst rom och tequila. Det finns också en stor uteplats för soldyrkaren.

Adress: Aschebergsgatan 23

Botanico.se

Foto: Instagram @botanicogbg

Nästa bild
Papa Mastani

Papa Mastani

I den vackra gamla tegelbyggnaden i korsningen Linnégatan – Tredje Långgatan öppnade bistrot Papa Mastani upp i maj. På två våningsplan kan man njuta av crêpes, lokala öl på tapp, ostron och klassiska franska rätter med en lekfull tvist.

Adress: Linnégatan 5

Papamastani.se

Foto: Instagram @papamastani

Nästa bild
Cheri-Lee

Cheri-Lee

Hos Cheri-Lee ligger fokus på smårätter, cocktails, sushi ochandra asiatiska sharing-rätter. Restaurangen passar perfekt för dig som njuter av vackra miljöer, konst och inte minst det asiatiska köket. Sedan Cherli-Lee slog upp portarna i mars har de blivit mycket omtalade och en ny favorit på Avenyn.

Adress: Kungsportsavenyn 8

Cheri-lee.se

Foto: Instagram @CheriLeegbg

Nästa bild
Big Bird

Big Bird

Hos Big Bird är alla råvaror inhandlade så lokalt som möjligt, vilket förenas med inspiration hämtad från det amerikanska köket. På menyn finner du vällagad street food såsom friterad kyckling och donuts. Ägaren själv, Wyatt Crusick är född och uppvuxen i San Fransisco på USA:s västkust. Tidigare drev han den omtyckta restaurangen Little Meats.

Adress: Övre Husargatan 17 

Foto: Instagram @big_bird_gbg

Nästa bild
Deg

Deg

Sedan i mars satsar restaurangen Deg fullt ut på pizzor inspirerade av Italien. Pizzorna gräddas i “high temp” på samma sätt som de välkända napolitanska pizzorna, men Deg vill sätta sin egen prägel. Miljön på restaurangen är svensk med inspiration från 70-talet då den svenska pizza-kulturen fick sitt stora genomslag.

Adress: Drottninggatan 29

Deggoteborg.se

Foto: Instagram @deggoteborg

Nästa bild
Nya restauranger på Liseberg

Nya restauranger på Liseberg

I restaurangen 1923, döpt efter året då nöjesparken invigdes, serveras tidlösa klassiker och drinkar i en underbar ”Gatsby”-inspirerad miljö. Berghs Bistro är en ny familjerestaurang i Kaninlandet med hälsosam mat i en rolig miljö. Även The Green Room på Liseberg ges en rejäl uppdatering. Där är maten genuin, grön och helt växtbaserad, med en stor ambition att bli bäst i stan inom den kategorin.

Liseberg.se

Foto: Sofie Mantzaris

Nästa bild
Gunnebo The Table

Gunnebo The Table

Strax utanför Göteborg finner du Gunnebo slott och trädgårdar, som är en av Sveriges bäst bevarade 1700-tals anläggningar. Här kan du njuta av en härlig matupplevelse i idyllisk grönska, där du och ditt sällskap får laga maten själva. Råvarorna kommer från köksträdgården och kryddorna är egenplockade. Nytt är att det går att boka en privat kock för en exklusiv och lärande upplevelse fylld med matlagningstips.

Adress: Christina Halls väg, Mölndal.

Gunneboslott.se

Foto: Instagram @gunneboslott

Nästa bild
Dugges Pils

Dugges Pils

Det göteborgska hantverksbryggeriet Dugges slog upp portarna till Dugges Pills i februari. I fokus står självfallet öl och framför allt lokala ölsorter på fat, vilket kombineras med smårätter skapade av stjärnkocken Gustav Trägårdh.

Adress: Plantagegatan 3A

Duggespils.se

Nästa bild
Saluhallen Kajutan

Saluhallen Kajutan

Restaurangen Kajutan har flyttat in på övre plan i Stora Saluhallen på Kungstorget, med fin utsikt över resten av hallen. Den anrika Göteborgsrestaurangen huserade tidigare i Feskekôrka. Här kan du njuta av klassiska fiskrätter, skaldjur och ett härligt sorl som bara kan infinna sig i livliga saluhallar.

Adress: Kungstorget

Storasaluhallen.se

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!