Nöje

Spåra ditt Nespresso-kaffe från böna till kopp

Nu får Nespresso-drickare möjligheten att spåra sitt kaffe och få detaljerad information om dess väg från böna till kopp. Målet är en så rättvis produktionskedja som möjligt.

Med viljan att ha en större transparens inför sina konsumenter vill Nespresso nu ge kunderna en möjlighet att få inblick i alltifrån vilken bonde som odlat kaffebönorna, vilken ersättning som utbetalats, vilka områden bönorna är producerade i och annan information som säkerställer rättvis produktion av kaffet.

Vill att konsumenter blir mer medvetna om produktionen

I ett första steg kommer spårbarheten finnas för det ekologiska kaffet Reviving Origins Kahawa ya Congo. Det är det första säsongskaffet från sjön Kivus vulkaniska stränder i Demokratiska republiken Kongo. “Vi vill bidra till att konsumenter får en tydligare bild av hur Nespresso arbetar med hållbarhet och kaffekvalitét. Därför ser vi fram emot att konsumenter runt om i världen nu ska kunna bli medvetna om hur och vem som producerar det kaffe de dricker dagligen”, säger Sofia Strandberg, Nordic Sustainability Manager på Nespresso.

Nespressokapslarna är gjorda i aluminium och återvinns bland metallförpackningar eller i närmsta Nespresso Boutique.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!