Nöje

“Spare” – Prins Harry delar med sig av sitt trauma i ny bok

I januari 2023 släpps prins Harrys memoarer som har fått titeln “Spare”. Enligt förlaget följer boken Harrys personliga resa från trauma till helande.

Foto: Penguin Random House/Instagram @armchairexppod

Efter över ett års väntan har titeln och lanseringsdatumet för prins Harrys memoarer avslöjats. Projektet har fått stor uppmärksamhet då prins Harry tidigare sagt att boken kommer att visa hans livs “toppar och dalar” samt vara “ackurat och helt sanningsenlig”.

“En personlig resa”

Boken har fått titeln “Spare”, vilket är engelska för “reserv” – sannolikt en anspelning på talesättet att en regent behöver “an air and a spare”, alltså “en arvinge och en reserv”. Enligt en pressrelease från förlaget Randomhouse delar Harry med sig av sin personliga resa i boken:

“Han delar med sig av en anmärkningsvärt berörande personlig resa från trauma till helande, en som demonstrerar kärlekens kraft och kommer att inspirera och uppmuntra miljontals människor världen över.”

Förlaget har även beskrivit boken som “rå, orubblig” och “full av insikt, uppenbarelse, självrannsakan, och visdom om kärlekens eviga kraft över sorg.”

En del av intäkterna från “Spare” kommer att gå till välgörenhet: 1,5 miljoner dollar – motsvarande cirka 16,5 miljoner svenska kronor – öronmärkta för Sentebale, den HIV/AIDS-fokuserade välgörenhetsorganisation i södra Afrika som prins Harry hjälpte till att grunda 2003.

Dessutom kommer 300 000 brittiska pund – motsvarande cirka 3,8 miljoner kronor – gå till välgörenhetsorganisationen WellChild som syftar till att stödja barn med funktionsnedsättningar och deras familjer.

Källor: Vanity Fair, BBC News

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!