Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Sprid kärlek på Alla hjärtans dag – Metro Mode-redaktionen delar med sig av sina planer!

Presenter och trerätters eller en myskväll med bästisen? Planerna inför Alla hjärtans dag kan se väldigt olika ut. En undersökning visar bland annat att många par gärna väljer att stanna hemma på kärlekens dag. Men det bästa är att man kan bestämma helt själv! Vi på Metro Mode vill såklart också ge kärlek till våra nära och kära – så här ser våra Alla hjärtans dag-planer ut. 

valentine-allahjärtansdag Foto: Clem Onojeghuo & Brooke Cagle / Unsplash

Bröllopsföretaget Zola har gjort en undersökning där över 100 nygifta kärlekspar svarat på frågor om hur de tillbringar kärlekens dag. 53 procent av paren skippar helst allt som har att göra med storslagna kärlekspresenter. Det verkar även vara populärt att stanna hemma och inte springa iväg på en trerättersmiddag. 41 procent menar nämligen att deras bästa Alla hjärtans dag var i någon av parets hem. Kanske kan det ha något att göra med att intimiteten verkar vara var viktig den 14 februari? Hela 64 procent i undersökningen planerade nämligen att bli intima med sin partner!

Har du inga planer? Det gör inget! Här får du Alla hjärtans dag-inspiration av oss på Metro Mode-redaktionen som representerar både singelligan och de som haft sina förhållanden länge.

“Laga god mat och se på film”
Cassanda Lundgren, redaktionschef, är i full gång med att planera sitt drömbröllop!
– Jag och min fästman (äntligen fick jag möjligheten att säga det i ett sammanhang, haha) kommer att laga någonting gott hemma tillsammans, tända en brasa och dyka ner framför soffan iklädd mjukisar – och kolla på film! Vanligtvis ser vi bara serier om veckodagarna så tänker att en långfilm ska göra dagen snäppet festligare. Jag hör inte till den stora skaran som tycker att Alla hjärtans dag är som vilken annan dag som helst, och bara handlar om konsumtion. Tvärtom! För mig är dagen en påminnelse om det där samtalet till farmor och farfar, love bombing-smset till bästa vännen och så vidare. Jag älskar att vi har en dag som handlar helt om kärlek och omtanke, för det behövs verkligen! … Och jag ska inte sticka under stolen med att jag hade blivit superglad för en blomma (hint osv)! 😉

“Myskväll i soffan med min kärlek”
Jenny Sunding, redaktör, väntar en son med sin man i maj.
– Jag och min man har varit tillsammans i 6,5 år och gifta i drygt ett. I början av vårt förhållande var jag väldigt noga med att vi ”måste” fira Alla hjärtans dag med restaurangmiddag och presenter – pompa och ståt! Släng in en blombukett på det och jag var 100 procent nöjd. Men allt eftersom åren har gått har jag insett att den här kärleksdagen visserligen är mysig (för jag gillar när vi människor sprider kärlek omkring oss) men att den inte på något sätt definierar mitt förhållande. Jag blir gladare för en blombukett en ”helt vanlig” tisdag – och just nu är det bästa jag kan tänka mig inför Alla hjärtans dag en mysig hemmakväll i soffan tillsammans med världens bästa man. Som gravid i snart tredje trimestern lockar en fotmassage mer än presenter och dyra restaurangmiddagar. Släng in att jag får styra över fjärrkontrollen och jag är 100 procent nöjd.

“Födelsedagsmiddag på Alla hjärtans dag!
Lisa Dahlgren, redaktör, har varit ihop med sin pojkvän i fem år.
– Jag och min sambo brukar aldrig fira Alla hjärtans dag, utan vi har på sin höjd gett varandra en påse lakrits. I år ska vi (hör och häpna) faktiskt göra någonting, första gången under våra fem år tillsammans. Jag blev sjuk på hans födelsedag och vi var tvungna att ställa in middagen, så nu ska vi äta hans födelsedagsmiddag nu på onsdag istället. Vet inte om det räknas men vi gör någonting och det är Alla hjärtans dag. Kanske skriver jag någon gullig lapp också om jag får feeling. Jag tycker generellt att i en parrelation är det finare med vardagsromantik flera gånger om året än att slå på stora trumman en gång om året på Alla hjärtans dag. Den 14 februari tycker jag att man kan sprida sin kärlek till såna som kanske inte brukar få din kärlek, en granne som hjälpte dig upp med matkassarna eller en vän du inte hört av dig till på länge. Men en dag helt tillägnad kärlek är ju egentligen underbart! Sen tackar jag inte nej till världens mest romantiska kväll på onsdag (hehe).

“Föredrar spontanitet och är öppen för allt!”
Alexia Karanatsiou, redaktör, föredrar spontanitet i dejtinglivet.
– Jag har inga speciella planer på Alla hjärtans dag och har lite svårt för dagar som har tendens att bli överhypade. Det må låta SÅ klyschigt – men alla dagar borde vara Alla hjärtans dag! Eftersom jag är singel känner jag att jag kommer att ta dagen lite som den kommer och göra det jag känner för. Efter jobbet kanske jag drar iväg på ett svettigt boxningspass eller så möter jag upp en singelvän för att snacka skit och dricka vin. Det kan även bli så att jag möter upp en tinder-dejt, känns ju ändå som en ultimat dag att dejta på! Då jag föredrar spontanitet får jag helt enkelt se vad jag hittar på (eller vad någon drar med mig på). En sak är i alla fall säker – jag kommer börja dagen med ett kärleksfullt ”Alla hjärtans dag”-sms till de personer jag älskar. Sprida kärlek är nog något vi alla kan bli bättre på och om någon betyder massor för dig, varför inte visa det?

“Med vänner och Mr. Grey på bioduken”
Matilda Törnqvist, praktikant, brukar säga: “I’m single and ready to mingle!”
– Som singel på Alla hjärtans dag kan det bli extra påfrestande att man ännu inte har hittat sin andra halva. Men jag deppar inte för det! Istället försöker jag greppa tag om mina närmsta singelkompisar (de få som jag har kvar…) för att hitta på något mysigt. I år kommer vi spendera Alla hjärtans dag med händerna i popcornskålen framför snygga Mr. Grey på bioduken, och jag gissar att majoriteten kommer vara singlar! Trots att jag inte brukar fira Alla hjärtans dag så mycket ska jag inte glömma att uppskatta de fina människorna jag faktiskt har i mitt liv. Mina vänner och min familj är värd all kärlek i världen!

“Myskväll med familjen, geléhjärtan och serier”
Malin Wasström, praktikant, är tillsammans med sin pojkvän sedan sju år tillbaka.
– Då jag och min pojkvän har ett distansförhållande just nu är det sällan vi kan ses i veckorna, så Alla hjärtans dag får därför firas på olika håll i år. Däremot får vi ta igen det med en riktig mysmiddag ute på stan i helgen. Vanligtvis brukar jag annars passa på att göra något extra mysigt med en kompis på Alla hjärtans dag när jag och min pojkvän inte kan ses, men detta år har jag inget speciellt planerat. Då jag är hemma hos föräldrarna under min praktik här i Stockholm blir det nog istället en myskväll med dem, massa geléhjärtan och en bra serie. En väldans massa kärlek helt enkelt!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!