Nöje

Squid Game är Netflix nya succéthriller – därför pratar alla om den!

Det har varit mycket snack om Netflix nya serie “Squid Game”. Den koreanska thrillerserien har gjort en enorm succé sedan premiären på streamingtjänsten – vi berättar allt du behöver veta. 

Foto: Netflix

Ingen har väl missat hur mycket det har snackats om den koreanska thrillern där människor dör på löpande band i morbida barnlekar. Serien är på väg att bli Netflix mest populära någonsin, men vad är det egentligen med denna dystopiska spänningsthriller som får stående ovationer av tittarna?

“Insatsen är livet”

“Hundratals panka personer tackar ja till ett märkligt erbjudande att tävla i traditionella barnlekar. En saftig belöning väntar vinnaren – men insatsen är livet.” Så beskriver streamingtjänsten sin nya succéserie. Det har dragits kopplingar till “The hunger games” även om detta är en betydligt mer blodig historia.

Stor prispott för segraren

Prispotten för vinnaren är 45,6 miljarder sydkoreanska won (ca 340 miljoner kronor) och deltagarna är främst fattiga personer med ekonomiska problem. Med detta som bakgrund menar många att serien belyser de stora samhällsklyftorna och hur utsatthet förvandlas till underhållning. 

Belyser flera samhällsproblem

I mitten av september släpptes den dystopiska spänningsthrillern, ett blodigt och brutalt överlevnadsdrama som enligt många belyser flera problem vi har i samhället idag, inte minst den ekonomiska ojämlikheten. Den är på god väg att bli Netflix mest streamade serie någonsin. Samtliga nio avsnitt ligger tillgängliga på Netflix.

Foto: Netflix

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!