Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

11 stadier vi alla går igenom när det börjar bli vår

Solen börjar värma våra vinterkylda kroppar och vi börjar sakta men säkert vakna upp från vinterns dvala. Vi fylls av liv och blir som besatta av våren och solens strålar. Här är 11 stadier vi går igenom när vi får vårfeeling.

Foto: Unsplash/Instagram @lissyroddyy

1. Vi kastas mellan hopp och förtvivlan

Ena sekunden är det strålande sol och ena sekunden är det snöstorm. Så fort solen visar sig glömmer vi bort att det var snöade när vi vaknade. Vi får ett extremt dåligt minne när det är vår.

2. Vi slänger av oss vinterkläderna

När solen visar sig och börjar värma våra ryggar slänger vi av oss våra vinterkläder och lägger upp dem på vinden. Trots att det är lika kallt i luften som det var i höstas när vi tog på oss vinterkläderna.

3. Inviger uteserveringarna i minusgrader

Det spelar ingen roll att det är minusgrader ute, är uteserveringarna öppna så ska vi prompt sitta där. Det finns ju alltid filtar om man fryser!

4. Kör grillpremiär i snöblandat regn

När fåglarna börjar kvittra och solen skiner börjar det rycka i grillnerven. Då spelar det ingen roll att det börjar snöa för här ska det grillas och drickas rosé.

5. Äter första glassen i storm

När glassnyheterna börjar dimpa ner i närmaste frysbox tycker vi att det är vår på riktigt och dags för att äta glass. Vi vill ha allt, mjukglass, kulglass och styckglass. Är det vår så är det! Att det är storm och snö i luften spelar ingen roll.

6. Vi blir förkylda utan att begripa varför

Vi går runt och snörvlar och känner oss sjuka utan att veta varför. Vi tänker inte på att det kan bero på att vi gått i vårjacka och ballerinaskor när det varit två grader ute.

7. Vi glömmer att våren innebär pollenallergi

Vi längtar nästan ihjäl oss till våren för det ska bli så härligt att sitta ute i en park och har det härligt. Det vi helt har glömt bort är all pollen. Än en gång drabbas vi av minnesförlust (samt röda ögon och en rinnande näsa). Om du lider du av lindrig pollenallergi kan du till exempel testa en allerginässpray med kortison som Desonix (annonslänk), den antiinflammatoriska nässprayen Otrason (annonslänk) eller allergitabletten Desloratadine Sandoz med antihistamin (annonslänk).

Läs också: Corona, förkylning eller pollenallergi – så vet du

8. Vi gör allt för att fånga en liten bit av solen

Vi äter lunchen ute, det spelar ingen roll om det är på en uteservering eller om vi äter en matlåda mot en vägg. Lunchen ska förtäras ute! Solglasögonen åker på och vi njuter av de där tio minuterna i solen innan den går i moln och det blir svinkallt igen. Vi flyttar oss efter solen och vägrar ta blicken från det runda värmeklotet.

9. Tygskor känns som en bra idé i aprilväder

Som sagt vi är extremt korkade och glömska när det blir vår. Vi tycker till exempel att det är en jättebra idé att ta våra nya vita tygskor när vi vet att värdet är sjuk ostadigt. Vårt undermedvetna försöker tala om för oss att skorna kommer bli smutsiga och förstörda på ett kick, men vi vägrar lyssna. Sol och tio grader på morgonen kan betyda snö och nollgradigt på eftermiddagen. Underbart.

10. Vi tar obligatoriska bilder på körsbärsblommor

Ett det något som är säkert så är det att så fort körsbärsblommorna börjar slå ut så tar de över hela Instagramflödet. Det är som att det finns någon tvångstanke hos varenda en. Måste. Ta. Bild. På. De. Fina. Blommorna. Måste. De kommer varje år, de är inte unika. Snälla.

11. Vi blir övertaggade på alla våraktiviteter

När det blir mars börjar vi planera allt härligt vi ska göra. Vi ska ha picknick varje helg, grilla nästan varje dag och hänga på uteserveringar efter jobbet. Vi förstår inte att det kommer ta ytterligare en månad innan vi faktiskt kan njuta av att göra alla de där sakerna.

KÖP

Foto: Unsplash/Instagram @lissyroddyy

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!