Nöje

Kollegorna minns Stina Rautelin: “Otroligt begåvad”

Förra veckan meddelade Svenska teatern i Helsingfors att Stina Rautelin hade gått bort. Nu berättar Rautelins kollegor om sina minnen av skådespelerskan.

Foto: Beck

Det var fredagen den 28 april som Svenska teatern i Helsingfors skrev om Stina Rautelins bortgång i ett inlägg på Facebook. Den finlandssvenska skådespelerskan – känd från bland annat tv-serien Rederiet och Beck-filmerna – blev 59 år.

Peter Haber: “En stor förlust”

Peter Haber och Stina Rautelin jobbade tillsammans i sexton Beck-filmer. Haber minns sin forna kollega med värme:

“Det var en kär och nära kollega. En fantastiskt duktig skådespelerska. Jag tycker det är en stor förlust”, säger han till Expressen.

Han fortsätter: “Hon var väldigt rolig att ha att göra med. En stabil kraft att luta sig mot.”

Bengt Bauler: “Otroligt begåvad”

Bengt Bauler är en annan av Rautelins forna kollegor. De jobbade tillsammans i SVT:s serie Rederiet – Bauler som karaktären Carl Ericson och Rautelin som kapten Andrea Melin. Förutom sin skådespelarinsats regisserade Rautelin flera avsnitt av serien under 2001.

“Stina var en väldigt genuin människa och en otroligt begåvad tjej. Både inom teater och i regi”, berättar Bauler för Aftonbladet.

Han tillägger att Rautelin var påfallande olik den karaktär hon spelade i serien:

“Hon var ganska barsk som kapten, en ganska sträng figur. Men det var långt ifrån det hon var privat. Det var en busig tjej. Vi hade väldigt roligt, vi skrattade väldigt mycket tillsammans”, säger han till tidningen.

Foto: Beck

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!