Nöje

Stjärnorna på slottet 2022 – Här är alla deltagare

Det är dags för säsong 17 av det omåttligt populära programmet Stjärnorna på slottet där 5 folkkära kändisar lever tillsammans under en vecka och öppnar upp om livet och äter god mat lagad av kocken Tareq Taylor. Nedan presenterar vi deltagarna för Stjärnorna på Slottet 2022!

Foto: SVT

I juni samlas stjärnkvintetten för en vecka tillsammans på Bäckaskog slott i Skåne. Som vanligt kommer de att vara värdar för varsin dag med aktiviteter och samtal runt frukost- lunch- och middagsbord. Stjärnkocken Tareq Taylor, SVT:s julvärd 2021, gör sin femte säsong på slottet.

Stjärnorna på slottet 2022 – alla deltagare

Carolina Gynning

Jon-Henrik Fjällgren 

Pia Johansson 

Lars Lerin 

Anja Lundquist 

När har Stjärnorna på slottet 2022 premiär?

Programmet har premiär julhelgen 2022 på SVT.

Carolina Gynning 

Carolina Gynning 

Gjorde sin tv-debut och vann Big Brother Sverige 2004. Sedan dess har hon medverkat i en mängd tv-program som Let´s Dance, Förkväll, Idol, Talang Sverige, Sommarkrysset och I huvudet på Gynning. Konstnärskapet är ett annat spår i Carolinas liv och hon har även designat glasserier och smycken. Dessutom har hon givit ut flera böcker – både självbiografiska och skönlitterära. Sedan 2019 driver hon podden Gynning & Berg tillsammans med Carina Berg.

Foto: Carolina Byrmo

Nästa bild
Jon-Henrik Fjällgren 

Jon-Henrik Fjällgren 

Har sjungit sedan han var liten och 2014 höll han sin första konsert, i närvaro av det svenska kungaparet. Samma år släppte han sitt debutalbum och vann Talang Sverige med ”Daniels jojk”. Året därpå tävlade Jon-Henrik i Melodifestivalen, tog sig direkt till final, och kom tvåa efter Måns Zelmerlöw. Jon-Henrik är renskötare, men musiken betyder oerhört mycket för honom. Han har tävlat i Melodifestivalen ytterligare två gånger, vann Let´s Dance 2018 och just nu är han ute på turné.

Foto: Carolina Byrmo

Nästa bild
Pia Johansson 

Pia Johansson 

Har roller bakom sig i klassiska tv-program som Rederiet och Skärgårdsdoktorn och har spelat med i en mängd andra tv-serier och svenska filmer. Hon var med när humorserien Parlamentet hade premiär 2002 och det blev många fler säsonger än så. Även radiolyssnarna har fått ta del av Pias snabba tanke och humor när hon associerat och fantiserat i expressfart i radioprogrammet På minuten. Stockholms stadsteater var hennes hemmascen i många år och där har hon även regisserat.

Foto: Karin Törnblom

Nästa bild
Lars Lerin 

Lars Lerin 

Konstnären från Värmland som den svenska tv-publiken tagit till sina hjärtan efter tv-serier som Vänligen Lars Lerin, Lerins Lärlingar och senast Vägen ut med Lars Lerin. Uppdraget som julvärd i SVT 2020 kan ses som ett tecken på det genomslag som han har haft med sina tv-serier. Som en del av sitt konstnärskap har Lars Lerin givit ut över 50 böcker och tillsammans med Karlstad kommun står han bakom konstmuseet Sandgrund, som visar upp Lars Lerins egen konst men även andra konstnärer.

Foto: Magnus Sandberg

Nästa bild
Anja Lundquist 

Anja Lundquist 

Fick sitt genombrott som skådespelare i början på 2000-talet då hon gjorde roller i bland annat Lukas Moodyssons film Tillsammans och i tv-serien Tusenbröder I och II. Anja är stationerad i Stockholm och har genom åren jobbat både på Dramaten och Stockholms stadsteater. Under 10-talet gjorde Anja rollen som mamma Karin i tre Sune-filmer. De senaste åren har publiken kunnat se henne i tv-serier som Gåsmamman, Modus, När blommorna blommar, Alex, Heder och Lust.

Foto: Carolina Byrmo

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!