Nöje

Stjärnskottet Troye Sivan: “Stockholm är en av mina favoritstäder”

Troye-Sivan-2016-artist-musik-puffHan släppte sitt första album i höstas, är sen tidigare en välkänd Youtuber, och har gått på catwalken för Yves Saint Laurent. Troye Sivan har redan hunnit med mycket på sina 20 år. I onsdags avslutade han sin turné i Köpenhamn. Metro Mode fick träffa honom en stund innan sista showen.
 

Jag möter Troye Sivan backstage på Vega i Köpenhamn. Om några timmar ska han spela den avslutande konserten för den här turnén och man kan direkt se att han redan nu är laddad. Han berättar att den sista konserten oftast är den bästa eftersom han då kan släppa loss helt. Även fast han bara är 20 år gammal har han hunnit med mycket och allt började med Youtube.

– Jag har alltid sjungit hemma och så brukade jag ta sånglektioner. När jag var 12 gjorde jag min första YouTube-video där jag sjöng och sedan blev jag upptäckt där när jag var 17 år och fick ett skivkontrakt.
 

Troye Sivan är född i Sydafrika men redan vid 2 års ålder flyttade han och familjen till Australien, närmare bestämt till staden Perth. Han senaste album ”Blue neighbourhood” handlar om just Perth.

– Albumet handlar om mitt liv och saker jag gick igenom när jag gjorde albumet. Jag insåg att många låtar handlade om Perth eftersom det här var en period när jag började bryta mig loss hemifrån så därför döpte jag det till ”Blue neighbourhood”.
 

Han sitter bakåtlutad i soffan samtidigt som han sippar på en kaffe. Runt oss pågår soundcheck och folk som springer ut och in. Men kaoset rubbar honom inte, han är lugnet själv. Vi pratar favoritlåt på albumet och utan att tveka säger Troye “Heaven”.

– Den handlar om att alla frågor jag hade när jag kom ut. Och att inse att om jag var självsäker i mig själv och inte skämdes över mig själv så kunde ingenting stoppa mig. Att inse att när jag väl accepterat mig själv kan inget stoppa mig.
 

Troye-Sivan-artist-2016-intervju-puff
Som Youtuber har Troye Sivan varit väldigt öppen med sitt liv på. 2013 gjorde han en video som han har blivit otroligt hyllad för. Han döpte den till ”Coming out”, vilket var precis vad han gjorde. I ett öppet samtal direkt in i kameran berättade han att han var gay.

– Jag gjorde videon för att jag såg en möjlighet att kunna hjälpa människor. När jag skulle komma ut tittade jag på många sådana videos och de hjälpte mig jättemycket. Sen är jag också generellt en öppen person och jag var frustrerad över att inte kunna prata om det jag ville på nätet så därför gjorde jag videon.
 

Förutom att göra musik så har Troye Sivan även gått som modell i Yves Saint Laurents modeshow i Paris.

– Det var så galet och kul. Jag har aldrig gjort något sådant tidigare så det var väldigt skrämmande men jag hade jättekul och jag älskade det.
 

I framtiden ser han inte sig själv nödvändigtvis att arbeta som modell men han tycker definitivt att mode är spännande.

– Min klädstil ändras varje dag. I bland sätter jag på mig en vintage t-shirt med ett par jeans och Converse-sneakers, och en annan dag har jag en polotröja med midjehöga jeans. Jag tycker det är kul att vakna på morgonen och veta att du kan vara vem du vill.
 

Även om Troye Sivan säger att han stil ändras hela tiden har han ett självklart favoritplagg.

– Jag älskar en bra polotröja! En svart polotröja funkar under allt.
 

När Troye Sivan inte är på turné åker han direkt hem till Perth för att träffa sin familj som han står väldigt nära. Men när det kommer till frågan om vad det första han gör när han kommer hem är, handlar det inte så mycket om vad han gör utan istället vad han inte gör.

– Jag önskar att jag kunde säga att jag packar upp min väska men det är inte sant. Jag låter den vara tills allting till slut hittar sin egen väg ut. Det brukar normalt ta mig två veckor innan jag rör den och då är det dags och åka igen så då packar jag bara om den, säger han och skrattar.
 

Den 9:onde september spelar Troye Sivan på Gröna Lund något han verkligen ser framemot. Speciellt eftersom Stockholm enligt honom är en av hans favoritstäder.

– Jag har alltid gillat Skandinavien. När jag var liten och började förstå att jag var gay så googlade jag på HBTQ-rättigheter i världen och upptäckte att Skandinavien var några av de mest framåttänkande länderna. Sen upptäckte jag också musikscenen i Stockholm och blev helt kär.
 
 

 
 
Foto: Universal Music

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!