Nöje

Stockholm kan få magisk och kilometerlång utomhuspool mitt i stan

Att ta ett bad och samtidigt blicka ut över Stockholms skyline kan bli verklighet även för oss som inte bor i en superlyxig takvåning på Söder. Nu vill nämligen arkitektfirman UMA bygga en gigantisk utomhuspool mellan Slussen och Fåfängan. Om det blir verklighet kan vi lova att vi skulle hänga där alla somrar framöver.

Foto: UMA
Källa: UMA & Elle.se

Arkitektfirman Ulf Mejergren Architects (UMA) har lagt fram ett förslag om en enorm utomhuspool på Södermalm, någonting som Elle.se var tidiga med att berätta. Tanken är att poolen ska skapa ett nytt sätt att uppleva utsikten mellan Slussen och Fåfängan, en sträcka på cirka en kilometer. Vi kan tänka oss att det helt klart är mycket lättare att simma när man samtidigt kan blicka ut över Saltsjön mot Stockholms skyline och Gröna Lund.

“Här är det möjligt att skapa en extraordinär allmän plats som skulle öka stadens attraktivitet både för invånarna och turismindustrin. Det skulle vara ett statement för vad Stockholm vill vara i framtiden” skriver UMA på sin hemsida.

Infinity-poolen är tänkt att byggas frihängande längs med gångvägen och över motorleden. Omklädningsrum, bastu och duschar ska få plats under själva bassängen. Vattnet ska pumpas upp från Östersjön och värmas upp av spillvärme. Delar av den ska också vara uppvärmd på våren och hösten. På vintern förvandlas poolen till en lång skridskobana. Nu funderar du säkert över kostnaden för det här projektet. Prislappen ser ut att hamna på över en miljard kronor, enligt Elle.se. Arkitektfirman menar att den ökade turismen som poolen skulle föra med sig finansierar bygget. Vi håller tummarna och hoppas att drömmen om “Stockholm Infinity Pool” blir verklighet.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!