Nöje

Stockholms 6 bästa ställen för en lyckad första dejt i sommar

”Vad ska vi göra på första dejten?” kan vara en återkommande (och ibland ångestladdad) fråga för en singel. En vill inte ta med dejten till en ”för romantisk” restaurang men heller inte till ett sunkigt hak. Stämningen får gärna vara lagom festlig och mindre stel.

Nedan listar vi Stockholms bästa ställen när det kommer till första dejten.

 

Ett glas på Mälarpaviljongen

Ett glas på Mälarpaviljongen

Inled dejten med en promenad längs Norr Mälarstrand och njut av de blommande björkarna i kombination med den friska brisen och sätt pricken över i:et med ett glas rosé på idylliska Mälarpaviljongen. Är ni hungriga rekommenderas även maten. Och du, regnar det går det utmärkt att mysa under markiserna och ändå njuta av vågskvalpet.

Nästa bild
Aktiv dejt på Boulebar

Aktiv dejt på Boulebar

I Rålambshovsparken på Kungsholmen hittar du utomhus-boule med fransk mat och en generöst uppdukad brunch om helgerna. Njut av vimlet i parken där Boulebar ligger i kombination med utsikten över Mälaren. Det här är ett ställe där ni kan stanna hela kvällen eller promenera vidare längs med vackra Kungsholms strand.

Nästa bild
En bit mat på Nytorget 6

En bit mat på Nytorget 6

 

En pärla på Nytorget på Söder är populära kvarterskrogen Nytorget 6 som passar lika bra för frukost, lunch, AW och middagsdejten. Njut av stämningen med din nya bekantskap i dov mys-belysning över lite mat och dryck.

Nästa bild
Frukost på Pom & Flora

Frukost på Pom & Flora

 

Stockholms nya caféfavorit heter Pom & Flora och ligger på Odengatan 39 (en filial till restaurangen på Bondegatan, Södermalm). Här ringlar kön ofta lång under frukost- och lunchtid men det är väl värt att vänta på ett bord för allt (och då menar vi faktiskt allt!) på menyn smakar ljuvligt. Ta med din dejt och slå dig ner på uteserveringen (eller vid ett av de mysiga borden med utsikt över den lummiga innergården). Om vi måste välja några smakfavoriter så är yoghurtskålen ”banana split”, de fyllda croissanterna och vattenmelon med kokosgrädde tre vinnarexempel.

Nästa bild
Drink på Strandbryggan

Drink på Strandbryggan

 

Spendera en solig eftermiddag på Strandbryggan precis intill Djurgårdsbron och du och din dejt kan inte få en bättre start på kvällen. Luta er tillbaka med något gott i glaset och njut. Här kombineras restaurang, café och bar och menyn innehåller garanterat något som passar alla.

Nästa bild
Bubblig AW på Strandvägen 1

Bubblig AW på Strandvägen 1

Stans bästa läge avslöjar gatan redan i namnet. På Strandvägen 1 erbjuds du en svårslagen utsikt, en soldränkt uteservering (rån morgon till kväll) och riktigt bra mat och dryck. Kort och gott, perfekt för bubbliga AW:s med nya dejten.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!