Nöje

Stockholms bästa takbarer – 15 tips att besöka i sommar!

Hur bra koll har du på Stockholms takbarer? Vi lyfter blicken och tar dig upp till huvudstadens hustak! Nedan har vi listat 15 av Stockholms bästa takbarer som vi mer än gärna besöker just nu, vilken är din favorit?  

Foto: Rooftop Bar/Le Hibou

Sommaren är här och på Stockholms alla uteserveringar kryllar det av folk! Så varför inte söka dig till högre höjder? Stockholm erbjuder en mängd olika takterrasser, vissa är mer omtalade än andra men en sak är säker – alla bjuder på fantastiska utsikter! Njut av ett glas vin i eftermiddagssolen, ät en god middag eller varför inte ta ett svalkande dopp? Oavsett vad du är ute efter har Stockholms takbarer det du söker. I bildspelet nedan har vi listat 15 av Stockholms bästa takbarer som vi mer än gärna tillbringar sommarens alla dagar på.

Tak

Tak

48 meter över havet ligger en av Stockholm populäraste takbarer – Tak. Med sina 1000 kvadrat, två våningar och 160 platser passar Tak för både stora och små sällskap. Takbaren är belägen på Brunkebergstorg 4 i centrala Stockholm och har en magisk utsikt över Stockholms alla hustak – ett givet ställe för sena sommarkvällar helt enkelt!

Adress: Brunkebergstorg 4

Vidare till TAK!

Foto: Tak

Nästa bild
Le Garden, Sparrow Hotel

Le Garden, Sparrow Hotel

Njut av Stockholm i sommarskrud i en mysig och lummig miljö samtidigt som man avnjuter lättare snacks, ost och chark, sippar på goda törstsläckare och dricker väl utvalda viner.

Adress: Birger Jarlsgatan 26

Vidare till Le Garden!

Foto: Instagram @sparrowhotelsstockholm

Nästa bild
SUS - Stockholm under stjärnorna

SUS - Stockholm under stjärnorna

Precis som namnet säger kan vi dansa under stjärnorna på toppen av Hotel At Six! På 1 200 kvadratmeter kan vi njuta av två barer, fantastisk streetfood, utomhusbio, gruppträningar och fantastisk utsikt.

Adress: Brunkebergstorg 6

Vidare till SUS!

Foto: Stockholm under stjärnorna

Nästa bild
Takpark by Urban Deli

Takpark by Urban Deli

Takpark by Urban Deli bjuder på många härligheter! Här finner vi inte bara en öppen uteservering och takterass med parkatmosfär, här finns även växtligheter och en inglasad paviljong som erbjuder med bar och enklare rätter från Urban Deli saluhall. Med sin 360-graders utsikt över Stockholms takåsar är Takpark by Urban Deli ett ställe vi mer än gärna hänger på just nu!

Adress: Sveavägen 44

Vidare till Takpark!

Foto: Urban Deli

Nästa bild
Scandic Anglais

Scandic Anglais

Stureplans dolda takbar finner vi på Humlegårdsgatan 23! Här finner vi nämligen Scandic Anglais takterass som på sjunde våningen erbjuder oss en fantastisk utsikt över Stockholms alla tak. Med stans bästa barhäng och med en DJ som spelar härlig musik är Scandic Anglais terass ett måste att besöka i Stockholm i sommar.

Adress: Humlegårdsgatan 23

Vidare till Scandic Anglais!

Foto: Instagram @scandicanglais

Nästa bild
Slakthustaket

Slakthustaket

Portarna till Slakthusets takterass slog upp 2015 och det dröjde inte länge förrän Stockholmsborna hittade dit – vi kan förstå varför! Med en 600 kvadratmeter stor terass i trätrall har takbaren mängder av sittplatser och en fantastiskt utsikt över Södermalm. Dubbelkolla på deras Facebook-sida att de har öppet när du har tänkt besöka den, bara!

Adress: Slakthusgatan 6, Johanneshov

Vidare till slakthuset!

Foto: Instagram @slakthuset

Nästa bild
The Winery Hotel

The Winery Hotel

På våning sex på The Winery Hotel finner vi en av Stockholm bästa takterasser – inspirerad av New York. Här tillverkas vinet på plats och den italienska menyn innehåller rätter vi mer än gärna smakar av! Den coola designen och musiken som spelas ur högtalarna får oss att fly verkligheten ett tag – vidare ut till New Yorks svindlande rooftops!

För garanterad plats krävs hotellrum men ett antal drop in-platser hålls också.

Adress: Rosenborgsgatan 20, Solna

Vidare till The Winery Hotel!

Foto: The Winery Hotel

Nästa bild
ARC Rooftop

ARC Rooftop

Högst upp i Nobis-gruppens hotell Blique by Nobis ligger takbaren ARC, där du har en långväga utsikt över Vasastans tak. Här kan du släcka törsten med goda drinkar, öl och vin och fånga solen innan du beger dig vidare ut i Stockholmsnatten.

Adress: Gävlegatan 18

Vidare till Arc Rooftop!

Foto: Blique by Nobis

Nästa bild
Scandic Continental

Scandic Continental

Med slående utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset är det här en riktig pärla, inte minst med tanke på läget bara ett stenkast från centralen. Till skillnad från systerhotellet Downtown Camper håller terrassen öppet även i år, och det finns dessutom mängder av platser inomhus.

Adress: Vasagatan 22

Vidare till Scandic Continetal!

Foto: Scandic

Nästa bild
Strömterrassen

Strömterrassen

Strömterassen är en av Stockholms bästa sommarrestauranger med en fantastisk utsikt från Kungliga Operan. Här kan du njuta av grillade skaldjur, hamburgare eller kanske är du mer för vegetariska rätter? Vill du inte äta kan du istället avnjuta ett kallt glas vin i baren – Strömterrassen är det perfekta stället för sena sommarkvällar helt enkelt.

Adress: Strömgatan 14

Vidare till Strömterassen!

Foto: Strömterrassen

Nästa bild
Rooftop Garden Bar Clarion Sign

Rooftop Garden Bar Clarion Sign

Uppe på åttonde vången på Clarion Sign finns cocktail-loungen Rooftop Garden bar, som är öppen för alla på helgerna under sommarmånaderna när vädret tillåter.

Adress: Östra Järnvägsgatan 35

Vidare till Clarion Sign!

Foto: Carion Sign

Nästa bild
Tetto

Tetto

Tetto (som betyder tak på italienska) öppnade precis innan sommaren intill Stureplansgruppens nykomling Spesso. Tolv trappor upp på Malmskillnadsgatan 32B bjuds lekfulla cocktails, enklare snacks och dj:s sommarens alla kvällar.

Adress: Malmskillnadsgatan 32B

Vidare till Tetto!

Foto: Foto: Sofia Wahlström

Nästa bild
Sjöstaden skybar

Sjöstaden skybar

Stockholms nyaste skybar ligger på 28:e våningen, 102 meter över havet i Hammarby Sjöstads nya landmärke Sthlm 01. Här bjuds milsvid vy över Årstaviken och stan och en stor takterrass i västerläge. Bar och restaurang drivs av Niklas Ahlbom, som sedan tidigare även driver höghöjdsbaren Skrapan på Söder.

Adress: Hammarby Allé 12B

Vidare till Sjöstaden Skybar!

Foto: Foto: Anja Callius

Nästa bild
Naboterrassen NK

Naboterrassen NK

Nya Naboterrassen på NK:s tak erbjuder inte bara padel. Här finns utekök och utebarer som serverar frukost, lunch, middag också – och allt däremellan. Event och dj:s hela sommaren.

Adress: Regeringsgatan 47

Vidare till Naboterrassen!

Foto: Naboterrassen

Nästa bild
Le Hibou

Le Hibou

På Bank Hotels översta våning ligger eleganta cocktailbaren Le Hibou. I en miljö inspirerad av en exklusiv parisisk våning serveras du sittandes, njutandes av utsikten över Stockholms inlopp.

Adress: Arsenalsgatan 6

Vidare till Le Hibou!

Foto: Bank Hotel

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!