Nöje

STOR GUIDE: 6 tips på hur du ordnar en lyckad babyshower

STOR GUIDE: 6 tips på hur du ordnar en lyckad babyshower
6 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2017/02/rexfeatures_babyshower.jpg

Planera i tid!

Tänk på att planera ett datum i god tid, speciellt om kalaset ska hållas hemma hos föräldern. Om det ska vara en överraskning, se till att luska fram en dag som passar den eller de som ska duschas. Väljer man att fira den ena föräldern kan man låta den andra vara med och planera. Glöm inte att bjuda arbetskollegor, barndomsvänner och bebisgalna släktingar!

Foto: Rex

https://metromode.se/files/2017/02/Pinterest_bestfriendsforfrosting.com-2.jpg

Välj ett tema

Spåna fram ett tema som passar familjen som ska firas. Exempel på teman är en specifik färg, ett mönster, djur eller ett land. Det blir lättare att planera allt från mat till dekorationer och kläder om man har en röd tråd att gå efter.

Foto: Pinterest/@bestfriendsforfrosting.com

https://metromode.se/files/2017/02/Pinterest_Etsy-2.jpg

Presenter

Det viktigaste är att umgås, fira den kommande familjemedlemmen och prata om bebisar tills man storknar. Presenter är bara ett plus. Prata ihop er så att ni köper olika saker. Många små presenter är roligt, som filtar, nappflaskor, gosedjur och kläder. Ni kan också gå ihop och köpa någonting lite dyrare eller bidra med pengar.

Foto: Pinterest/@Etsy.com

https://metromode.se/files/2017/02/Unsplash_cake.jpg

Mat efter tema

Se till att använda papperstallrikar och andra engångsartiklar, speciellt om överraskningen tar plats hemma hos den blivande familjen. Det ska inte vara jobbigt för mamman eller pappan att städa upp sedan. När ni ska välja mat eller fika till kalaset, tänk på att undersöka om besökarna har några allergier. Sedan är det bara att följa det valda temat, kanske passar turkisk baklava eller cupcakes med gul frosting.

Foto: Unsplash

https://metromode.se/files/2017/02/Pinterest_Etsy.diaper.jpg

Blöjtårtan

Det som är näst intill obligatoriskt på presentbordet är blöjtårtan. Den går att bygga själv eller köpa i butik. En blöjtårta kan också anpassas efter temat eller andra idéer. Om föräldern har ett stort miljöengagemang kan man använda tygblöjor eller ekologiska blöjor. Ett sätt att bygga tårtan på hittar du här.

Foto: Pinterest/@Etsy.com

https://metromode.se/files/2017/02/Pinterest_etsy.com-2.jpg

Lekar

Att gissa längd, vikt, kön och födelsedatum hör till standardlekarna. Frågesport eller bebisbingo är alltid uppskattat. Man kan be alla gäster att ta med sig ett foto från barndomen. Sen får alla gissa vem som är vem. Det finns fler saker att gissa, som “bajset” i blöjan. Leken går ut på att man smetar ut olika chokladsmaker i rena blöjor. Sedan ska alla försöka lista ut vad det är för choklad. Vill man ha en mer aktiv lek fungerar blöjstafett. Gästerna delas in i lag och tävlar mot varandra i att snabbast byta blöjor på dockor – eller varandra. Avsluta kalaset med att lämna livsråd till den nya familjemedlemmen.

Foto: Pinterest/@Etsy.com

Går någon av dina närstående i väntans tider? Då är sannolikheten stor att du eller någon annan i hennes närhet håller på att planera en babyshower. Här listar vi sex saker som är bra att tänka på när du ska ordna en bebisfest. 

Traditionellt sett är det den blivande mamman som ska “duschas” med presenter till den kommande bebisen. Om det finns två föräldrar kan man göra babyshowern mer modern och överraska båda två, antingen var för sig eller tillsammans. Är du nära vän med föräldrar som väntar barn kan det vara dags att börja planera en bebisfest. I bildspelet hittar du en guide med våra bästa babyshower-tips!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!