Nöje

Studie: De som inte visar upp sitt förhållande i sociala medier är lyckligare

Följer du också det där paret som lägger ut precis allting i sina sociala medier-konton? Du får följa parets förhållande – allt från frukost i sängen till kärleksförklaringar likt uppsatser. Forskning visar att dessa par kanske inte är så lyckliga som de framstår.

Foto: Unsplash Pablo Merchán

Vi har alla följt (eller följer) någon som lägger ut varenda lilla detalj om deras förhållande i sociala medier. Men den perfekta ytan på Instagram behöver inte vara ett bevis på lycklig kärlek – dessa par tenderar att inte vara så lyckliga som det framstår i flödet. Det visar i alla fall en studie som är publicerad i  Personality and Social Psychology Bulletin, skriver Buisness Insider.

Det är väldigt vanligt att vi lägger ut saker och ting i våra sociala medier-konton för att visa andra – för om det inte finns utlagt har du inga bevis på att din partner faktiskt överraskat dig med rosor på sängen. Självklart ska man vara stolt över sitt förhållande och låta ens vänner och bekanta få ta del av det – men forskning visar att par som lägger ut mindre om deras förhållande i sociala medier är lyckligare. Nedan följer fem anledningar.

De har ingenting att bevisa

Lyckliga par behöver inte lägga ut minsta lilla detalj om deras förhållande för att visa alla andra hur bra de har det. De är tillsammans för att de vill det och för att de är lyckliga tillsammans. Därför behöver de inte bevisa deras kärlek inför alla andra.

Deras förhållande bekräftar dem – de behöver inte söka bekräftelse 

Par som får bekräftelse av deras partner, känner inte behovet att söka det någon annanstans. Lyckliga par behöver inte uppdatera Instagram varann dag med kärleksförklaringar, för partnern får höra det i enskilt rum istället.

När du är lycklig är du mer närvarande 

När du är glad och fullt upptagen med livet har du inte samma behov av att ständigt uppdatera dina sociala medier-konton. Visserligen gör du det, men allt det underbara i livet distraherar dig, vilket får dig att vara mindre aktiv. Ett lyckligt förhållande gör dig därför mindre närvarande i det digitala rummet!

Du kan må bättre över ditt liv om du tror att andra ser det annorlunda

Studier har visat att vi kan må bättre över vårt förhållande om vi lyckas övertyga andra personer att se förhållandet som lyckligt. Med andra ord – personer som inte är lyckliga i förhållandet kan genom sina sociala medier-konton “lura” andra om att allting är bra och på så sätt må lite bättre över deras situation.

Personer som använder sociala medier mindre är lyckligare

En studie visade att personer som undvek Facebook under en veckas tid kände sig lyckligare. Depression är relaterat till sociala medier-användning på grund av att man jämför sig med andra. Även par kan göra jämförelser med andra par som alltid är “såå lyckliga” och känna att deras förhållande inte är lika bra, spännande eller roligt. Dock visar inte sociala medier hela sanningen, eftersom att man själv väljer vad man vill att alla andra ska se.

Källa: Businessinsider

Foto: Unsplash Pablo Merchán

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!