Nöje

Hjärnforskaren: Din hjärna avslöjar vem som är din bästa vän

Har du ibland känt att du och din bästa vän är sammankopplade på ett djupare plan? Att ni verkligen förstår varandra. Då är det inte så konstigt, för det kan vara så att ni är väldigt lika. En studie visar nämligen att vänners hjärnor är lika.

Foto: Unsplash & Pexels

Det är en studie som publicerades i Nature Communications, som menar att hjärnorna hos personer som är nära vänner är väldigt lika när det kommer till hur de uppfattar världen runt omkring dem. Forskarna lät flera vänner titta på olika videoklipp, till exempel ett klipp på improvisations teater och ett med farorna kring amerikansk fotboll. För att sedan scanna av deras hjärnor för att se hjärnaktiviteten och reaktionsmönstren.

Forskarna kom fram till att de, genom att titta på hjärnscanningen, kunde se vilka personer som var vänner. De kunde se att reaktionsmönstret som väcktes av videon var likadant hos dem som var nära vänner och inte alls likt hos de som inte var vänner.

– Vårt resultatet tyder på att vänner kanske är lika i hur de uppfattar och bearbetar omgivningarna och världen runt dem, säger Carolyn Parkinson, kognitiv forskare vid University of California,

Parkinson menar också att den gemensamma uppfattningen och de delade hjärnvågorna kan få människor att klicka lättare med varandra och ha en okomplicerad social relation till varandra.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!