Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Studie: Kvinnor kör säkrare än män

Enligt en engelsk undersökning har det visat sig att kvinnor är inblandade i färre dödsolyckor med alla fordon, utom med bussar. De har också undersökt vilka fordon som oftast är iblandade i olyckor.

Foto: Unsplash

Bilar och taxibilar är oftast inblandade i olyckor, enligt en brittisk undersökning som publicerats i Injury Prevention. I studien tittade forskarna på 14 425 trafikolyckor med dödlig utgång mellan 2005 och 2015. Studien visade att bilar och taxibilar var iblandade i flest olyckor, men när det kom till dödlig utgång löpte bussar och lastbilar en fem gånger högre risk. Även motorcyklar löper en högre risk för dödsolyckor.

Det säkraste fordonet visade sig vara cykel, där sker endast ett dödsfall per en miljard cyklade kilometer. Kvinnliga förare var också rent generellt iblandande i färre dödsolyckor än män. Manliga lastbilsförare råkade ut för fyra gånger så många olyckor med dödlig utgång jämfört med kvinnliga kollegor. Manliga motorcyklister visade sig också löpa en 12 gånger högre olycksrisk än kvinnliga förare.

Källa: Injury Prevention, CNN, The New York Times

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!