Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Studie: Plus size-modeller påverkar kvinnors mentala hälsa positivt

Att olika kroppstyper lyfts fram i sociala medier-flöden, på tidningsomslag och på catwalken påverkar kvinnor positivt, visar en studie. Vi visste väl det!

studie-visarFoto: REX

Vi kvinnor ser olika ut och att olika kroppsformer lyfts fram borde egentligen vara en självklarhet. Nu visar en ny studie från Florida State University dessutom att det boostar kvinnors mentala hälsa. Undersökningen baserades på 49 kvinnor i 20-årsåldern som alla hade uttryckt en vilja att bli smalare.

Undersökningsdeltagarna fick se bilder på smala modeller samt plus size-modeller och fick därefter frågor om hur nöjda de var med sina kroppar samt hur mycket de jämförde sig själva med modellerna. Det visade sig att deltagarna visade mer uppmärksamhet när de fick se bilderna på plus size-modellerna och de uppgav även att de kände sig mer nöjda med sin kropp.

Studiens forskare Clayton och Ridgway menar att resultatet visar att det finns bevis på hur man kan förbättra kvinnors hälsa och sprida kroppspositivitet.

– Studien visar att det finns tydliga psykologiska fördelar när det visas upp mer realistiska kroppstyper än de traditionellt smala modellerna i olika medier, säger Ridgway.

Källa: Elle

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!