Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Forskning: Så kommer du snabbast över ditt ex

Det är nog många som håller med om att en av de värsta känslorna som finns är den efter ett uppbrott. Du blir placerad i något slags vakuum och det enda du hoppas på är att känslan ska försvinna. Hur man tar sig ur dvalan är individuellt, men det finns några knep som faktiskt är vetenskapligt bevisade.

Foto: Instagram @thefashionfraction

1. Lyssna på sorglig musik
Vi vet nog alla hur skönt det kan kännas att lyssna på Veronica Maggios ”Snälla bli min igen” på högsta volym och bara gråta loss. Forskning har visat att lyssna på sorglig musik kan skapa en känsla av lugn och en holländsk studie visade också att du blir på bättre humör 90 minuter efter att du ha gråtit. Så sätt alla sorgliga låtar du vet på repeat och gråt loss.

2. Reflektera över ert förhållande
Vi vet, det är jobbigt att älta och tänka igenom uppbrottet. Men en studie visar att du kommer må bättre om du ältar er förhållande. Att tänka igenom ert förhållande och reflektera över det kan faktiskt hjälpa dig att läka rent känslomässigt och må bättre. Forskare har kommit fram till att de personer som fokuserade på anledningen till att det tog slut lättare kunde acceptera och återhämta sig efter uppbrottet än de som undvek att tänka på förhållande.

3. Hitta på nya saker att göra
Det vi kommer säga till nu kommer inte att bli någon överraskning. Forskare har nämligen bevisat att ju längre du är i ett förhållande desto mer blir din identitet sammanflätad med din partner. När förhållandet tar slut måste du ge dig ut och utforska och utveckla dig själv. Testa någon ny hobby, ge dig ut på en resa eller experimentera i köket.

4. Umgås med din bästa vän
Partners kommer och går med vänner består. Det är faktiskt sant, passa på att ha lite kvalitetstid med din BFF. Den personen kommer också få dig att må bättre. Forskning har visat att genom att spendera tid med en nära vän så minskar stressnivåerna i kroppen. Mår du dåligt? Ring din bästis.

Läs även:

Låtarna som hjälper dig efter ett breakup.

Källa: Huffington Post

Foto: Instagram @thefashionfraction

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!