Nöje

Studio: Vill ditt ex vara vän med dig kan hen vara psykopat

Ska vi vara vänner eller inte, är den ständiga frågan när vi bryter upp med våra ex. Carrie Bradshaw undrade och vi undrar det. Ska man vara vän med sitt ex? Äntligen har det kommit en forskning som kan ge oss svaret på den eviga frågan. Tydligen bör du vara på din vakt om ditt ex vill vara vän med dig. Hen kan nämligen vara psykopat eller narcissist.

Foto: Unsplash

Ja, du läste rätt. En ny studie publicerad i Personality and Individual Differences visade att den grupp som ville vara vän med sina ex hade ”mörka personlighetsdrag” och manipulativa tendenser.

Forskarna bad först en grupp av människor att berätta varför de valt att fortsätta vara vänner med sina ex. Sen fick en ny grupp av människor rangordna anledningar till att man vill vara vän med ett ex. Under tiden fick de ta test som mätte deras ”mörka personlighetsdrag”, som psykopati och narcissism.

Resultatet visade att den vanligaste anledning att man är vän med ett ex är av sentimentala skäl och att man värderade vänskapen högt. Män var mer benägna än kvinnor att nämna ”möjlighet till sex” som en anledning till att vara vänner. Psykopater och narcissister valde ”sex och praktiska skäl” som den främsta anledningen till att vara vän med ett ex…

– De personer som har ”mörka personlighetsdrag” tenderar att välja vänner för strategiska syften. Därför är det troligt att dessa egenskaper kommer att förknippas med att värdera vänskap efter hur praktiska och bidragande de är, och om det finns möjlighet till sex. berättar en av författarna till studien.

För att vara på den säkra sidan är det bäst att avsluta relationen helt och inte vara vän med ditt ex.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!