Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Studie visar att Sverige är bästa landet i världen

Sverige är det bästa och godaste landet i världen, i alla fall enligt en ny undersökning.

Sverige-basta-landet-i-varldenFoto: Vilhelm Stokstad/TT
 
Sverige toppar listan över de bästa (eller godaste) landet när det gäller att se till befolkningens intressen och samtidigt undvika att skada andra nationer eller miljön.
 
162 länder undersöktes i ”Good Country Index”, en ligatabell som är baserad på 35 olika indikatorer från källor som FN och Världsbanken. Sverige utklassade alla och tog topplaceringen när det gäller livsstilsbidrag, välstånd, jämlikhet, hälsa och välbefinnande. Vi knep även första platsen gällande vårt kulturella bidrag.
 
Enligt Independent visade också undersökningen att Sverige, i förhållande till storleken på ekonomin, gör mer gott och mindre ont än något annat land.
 
Det var inte bara Sverige som levererade fina resultat. Island placerade sig högst gällande vad landet gör för miljön och planet. Det har bland annat låga koldioxidutsläpp och minimal produktion av farligt gods. Inom teknik och vetenskap placerade sig Storbritannien högst upp. Detta tack vare deras många nobelpriser, patent och vetenskapliga publikationer.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!