Nöje

Studier visar att kattmänniskor är mer intelligenta än hundmänniskor

I dag, 27 november, på kattens dag hyllar vi alla smarta kattlovers där ute med en high five! (Kattens dag infaller f.ö. alltid på första advent.) Denise Guastello som är doktor i psykologi vid Carroll University har nämligen efter omfattade studier på hund och katt-människor kommit fram till att (trumviiiiiiirvel) kattmänniskor är smartare!

Foto: Unsplash

Yep, den nya forskningen visar mätbara skillnader mellan människors preferenser för husdjur. Och resultaten är glasklara. Kattälskare är överlag mer intelligenta.

Om du föredrar katter så är du troligen (likt katten) mer benägen att spendera en hel del tid ensam. Det kan bland annat yttra sig genom att du har ett speciellt intresse som du lägger ner mycket tid på. Det kan också vara så att du bara gillar att “hänga” med dig själv och luta dig tillbaka med en bra bok när tillfälle ges. Kattens slutenhet kan bero på att den har 300 miljoner nervceller, medan hundar bara har ungefär hälften, rapporterar Live Science.

Föredrar du istället hundar så är det långt ifrån fy skam. Hundmänniskor är ofta sällskapliga, vänliga och atletiskt lagda personer som gillar att vara ute i naturen och socialisera med andra. Undersökningar har även visat att de som skaffat hund känner sig mer levande än tidigare.

“Det är logiskt att en person som skaffar hund kommer att bli mer levande, eftersom de kommer att vilja vara ute mer. De kommer också att träffa mer folk tillsammans med sin nya vän!” säger Denise till Time Magazine.

Intelligent eller utåtriktad, katt eller hund-människa så kan vi väl ändå enas i att det inte finns någonting bättre än djur! <3

Källa: Lifehack.org

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!