Nöje

Studier visar: Därför är det hälsosamt att vara singel

Det är en vanlig fördom att singlar är deppiga, gråter och letar efter den rätta. Det är allt annat än sant. Att vara singel är faktiskt riktigt hälsosamt. Det finns flera hälsofördelar med att vara singel, hur bra är inte det?

Foto: REX

1. Du tränar mer
En studie gjord på 13 000 amerikaner visade att de som var singlar tränade mer än de som var i någon typ av relation. Psykologen Bella DePaulo menar att anledningen till det är att singlar är mer benägna att hålla sig i form än upptagna är att de vill locka till sig en partner. En annan anledning kan vara att de som är i en relation är kanske mer lockad av att ligga kvar i sängen och mysa än gå ut och springa.

2. Du blir framgångsrikare på jobbet
Det är inte så att du per automatik blir mindre framgångsrik om du har en partner, men är du singel behöver du bara tänka på dig själv. Det är ingen som säger åt dig att komma hem eller inte kan flytta till en annan stad. Forskning har också visat att singlar uppskattar sitt 9-5-jobb mer än vad upptagna personer gör.

3. Du sover bättre
En av anledningarna till att du sover dåligt är faktiskt att du har en partner. Hen kanske snarkar, rör sig mycket eller pratar i sömnen, det finns mycket som kan störa din sömn. Är du däremot singel har du hela sängen för dig själv och ingen kommer att störa dig.

4. Du äter bättre

Enligt dejtingcoachen och sexexperten Laurel House menar att de som är i en relation kan lättare hamna i osunda matvanor. Speciellt om det inte är en lycklig relation. Är du singel kan du bättre hålla koll på dina matvanor och äta mer hälsosamt (eller ja, kanske inte när du hänger med din BFF och äter glass, fast det kanske bara är vi som gör sånt?).

5. Du har bättre och närmare vänner

Vi vill inte att det ska hända, men oftast blir det så att vi får mindre tid för våra vänner när vi är i en relation. Singlar är bättre på att underhålla och bevara vänskapsrelationer. De är alltså bättre vänner än de som är i en relation (high five).

6. Du oroar dig mindre över pengar
Enligt en studie gjord på 2 000 upptagna vuxna var det en av tre som erkände att de ljög för sin partner om pengar och att de kände sig stressade över pengar. Singlar har bara sin egen inkomst att tänka på och kan spendera sina pengar hur de vill.

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!