Nöje

Studier visar: Därför ska du umgås mer med din mamma

Visste du att umgänge med din mamma kan innebära positiva hälsoeffekter för er båda? Här är fyra vetenskapliga anledningar till att du bör ta varje chans du har att umgås med din mamma.

Foto: Unsplash

Visst behöver vi ingen vetenskaplig förklaring till att det är bra att umgås med våra mammor, men ibland kan det vara bra att påminnas om hur positivt detta unika band är. Här är fyra goda anledningar till att du bör umgås mer med din mamma!

1. Att umgås med din mamma kan ha en positiv effekt på hennes hjärnhälsa

En brittisk studie utförd 2017 visade att positivt socialt stöd från ens barn är förknippat med en minskad risk att utveckla demens på ålderns höst.

Över 10 000 personer deltog i studien där man drog slog slutsatsen att umgängets karaktär tycktes vara avgörande för vilken effekt det hade på deltagarnas hälsa: interaktioner som präglades av uppmuntran, stöd och pålitlighet hade en positiv effekt, medan umgänge med barn och nära släktingar som kritiserade, ställde krav och var opålitliga hade en negativ effekt.

2. …och förlänga hennes liv.

En amerikansk studie utförd under sex års tid i början av 2000-talet visade att en avsaknad av sociala kontakter kan ha en negativ effekt på äldre personers hälsa. Studien visade att äldre personer som kände sig ensamma och utanför led av hälsoproblem i större utsträckning. Med andra ord gör du inte bara din mamma gladare när du umgås med henne, det kan faktiskt förlänga hennes liv!

3. Det gör dig lyckligare

Vem kan låta bli att känna tacksamhet när man umgås med sin mamma? Förutom att det är härligt att känna sig tacksam så har denna känsla flera fördelar: den kan förbättra ens förmåga att hantera motgångar, skapa starka relationer och ha positiva effekter på hälsan.

4. Hon älskar dig som ingen annan

Det är bevisat att människor har ett behov av kärlek och acceptans – och ingen älskar oss så förbehållslöst som våra föräldrar. Så planera in en träff med din mamma, det kommer göra er båda gott!

Källa: Bright side

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!