Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Superenkel chiapudding med chokladgranola och mangosylt

Stärkande, mättande och supergod chiapudding passar minst lika bra till frukost, mellanmål och kvällsmat framför tv:n. Sätt pricken över i:et genom att toppa chiapuddingen med krispig chokladgranola och syrlig mangosylt.

Chiapudding:

2 dl kokosgrädde

3 msk chiafrön

 

Gör så här:

1. Blanda samman kokosgrädde och chiafrön.

2. Häll upp i portionsglas och kyl i ca två-tre timmar tills den fått en fast konsistens.

 

Mangosylt:

250 g tärnad mango (färsk eller fryst)

1 msk flytande honung

 

Gör så här:

1. Koka upp mango i små bitar med honung tills det bildats en sylt.

 

Chokladgranola:

5 dl havregryn

1 dl havrekross

1 dl valnötter

2 msk kakao

1 msk rapsolja

1 msk svalt kaffe

½ dl flytande honung

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 185 grader.

2. Mortla valnötterna och lägg sedan alla de torra ingredienserna i en bunke.

3. Häll ner olja och kaffe – och rör om.

4. Klä en ugnsplåt i bakplåtspapper och sprid ut blandningen innan du ringlar över honung.

5. Rosta i ugnen ca 30 minuter, tills den fått fin färg.

 

Tid: 25 %
Svårighet: 15 %
Pris: 25 %

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!