Nöje

Superenkel chiapudding med chokladgranola och mangosylt

Stärkande, mättande och supergod chiapudding passar minst lika bra till frukost, mellanmål och kvällsmat framför tv:n. Sätt pricken över i:et genom att toppa chiapuddingen med krispig chokladgranola och syrlig mangosylt.

Chiapudding:

2 dl kokosgrädde

3 msk chiafrön

 

Gör så här:

1. Blanda samman kokosgrädde och chiafrön.

2. Häll upp i portionsglas och kyl i ca två-tre timmar tills den fått en fast konsistens.

 

Mangosylt:

250 g tärnad mango (färsk eller fryst)

1 msk flytande honung

 

Gör så här:

1. Koka upp mango i små bitar med honung tills det bildats en sylt.

 

Chokladgranola:

5 dl havregryn

1 dl havrekross

1 dl valnötter

2 msk kakao

1 msk rapsolja

1 msk svalt kaffe

½ dl flytande honung

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 185 grader.

2. Mortla valnötterna och lägg sedan alla de torra ingredienserna i en bunke.

3. Häll ner olja och kaffe – och rör om.

4. Klä en ugnsplåt i bakplåtspapper och sprid ut blandningen innan du ringlar över honung.

5. Rosta i ugnen ca 30 minuter, tills den fått fin färg.

 

Tid: 25 %
Svårighet: 15 %
Pris: 25 %

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!