Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Surfgalen? Här är ställena där vi helst kollar mobilen!

Är du en av dem som använder telefonen samtidigt som du är med andra? Då passar du in bland de 60 procent som säger sig surfa i andras sällskap! Comviqs senaste undersökning visar också att 40 procent tycker det blir roligare att umgås när mobilen är med!

Foto: Unsplash/ @rawpixel

Surfkollen, en undersökning gjord på uppdrag av Comviq, har undersökt våra surfvanor där 1060 personer har svarat. Resultatet visar att svenskarna i snitt nästan surfar en halv arbetsdag – 3 timmar och 40 minuter dagligen! Surfkollen visar också att 20 procent tycker om att använda sociala medier, chatta och läsa nyheter på ett speciellt ställe – nämligen på toaletten! Men vilka favoritplatser vi helst surfar på varierar bland åldersgrupperna. Hälften av 80-talisterna menar att soffan är det bästa stället för mobilsurf. Sex av tio personer som är födda på 90-talet eller senare ligger helst i sängen och surfar, något som endast tre av tio 50-talister föredrar.

Trots mycket mobiltid verkar svenskarna, enligt undersökningen, inte reflektera så pass mycket över tiden de lägger på surfandet.

– Att vara konstant uppkopplad via sin smartphone sitter i ryggraden hos svenskarna idag. Frågan om hur mycket tid man lägger på surf verkar inte störa oss utan de flesta tycks värdesätta enkelheten med uppkoppling i mobilen, berättar Oscar Karlsson, affärsområdeschef för Comviq, i ett pressmeddelande.

Källa: Baaam & Comviq

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!