Nöje

Sushi + hamburgare – det här måste vi verkligen testa

sushiburgare-sushi-burgare-burger-mattrender-2016-

Har du svårt att bestämma om du ska äta sushi eller hamburgare till lunch? Nu behöver du inte välja längre. Låt oss presentera – sushiburgaren!

Den senaste matsensationen på Instagram är en hybrid mellan två av världens mest älskade maträtter, sushi och hamburgare. Hur går det till och kan det verkligen vara gott? En rätt som känns superfräsch blandat med en en rätt som inte alls känns fräsch…

Förra veckan lade Rawfodd-bloggaren So Beautifully Raw upp en bild på Instagram med en minst sagt aptitretande “hamburgare” och alla blev helt galna. Det var starten på ännu en viral matsuccé. Vi förstår verkligen varför, för hur smarrig ser den inte ut? Det enda som är likt en hamburgare är utseendet, brödet är utbytt mot två puckar av klibbigt sushi-ris och biffen är utbytt mot mer japanska alternativ. Enligt So Beautifully Raw kan det vara bra att äta den på med kniv och gaffel eller med pinnar, att äta den som en traditionell hamburgare är tydligen inte att rekommendera (riset håller inte ihop så bra). Kanske är det en rätt som gör sig snygg på bild men som inte fungerar så bra i praktiken.

Än så länge går det inte att beställa burgaren i Sverige men bor det en liten sushikock i dig så kan du ge dig på att laga den hemma. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Foto: So Beautifully Raw/ Condos Palillos

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!