Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Svalkande isglassar med gin! Vi har recepten!

Våren är här och sommaren närmar sig med stormsteg! En perfekt svalkade förrätt eller dessert som definitivt kommer bli en favorit bland gästerna är ginglassen! En läskade isglass med gin och tonic mixat med läskande frukter är en kul kombination som dessutom är väldigt snygg att se på!

Foto: No spoon neccesary/ Kitchen Stories

Metro Mode listar 4 läskande recept nedan!

Läs även:

Svalkande Gin & Tonic – sorbet

Ginglass med smak av jordgubb & mango

Ginglass med smak av jordgubb & mango

Du behöver:

(För 9 glassar)

2 Mango, skala och skär i kuber. Det går lika bra att använda fryst mango!

8- 10 Färska jordgubbar, skivade.

0,5 dl Gin

2 dl Tonic (Välj den smak som du gillar bäst)

0,5 dl Lime Juice (Sötad version passar bäst)

Glassformar och glasspinnar!

Gör så här:

Mixa mango, gin, tonic och lime juice i en blender.

Fördela hälften av jordgubbarna jämt mellan glassformarna.

Häll ner mangoblandningen i formarna och fyll på med resterande delen av jorgubbsskivorna.

Ställ in formarna i frysen och låt stå i cirka 1 h.

Ta ut glassarna, stick ner en glasspinne i varje glassform och ställ tillbaka in i frysen i cirka 4h.

Recept: No Spoon Necessary

Foto: No Spoon Necessary

Nästa bild
Ginglass med smak av björnbär & citronmeliss

Ginglass med smak av björnbär & citronmeliss

Du behöver:

3 msk Gin

4 dl Tonic

4,5 msk Socker

50 g  Björnbär, skivade

Citronmeliss

Glassformar och glasspinnar

Gör så här: 

Blanda tonic och socker i en kastrull och låt koka i ca 2 minuter. Rör om! Häll i gin och låt det svalna.

Fördela björnbären och citronmelissen jämt  mellan glassformarna, häll över gin och tonic-mixen, ställ in i frysen. Sätt i glasspinnarna efter ca 2 h och ställ tillbaka in i frysen och låt stå i ca 12 h.

Recept: Fooby

Foto: Fooby

Nästa bild
Ginglass med hallon

Ginglass med hallon

Du behöver:  

(För 10 glassar)

50 ml Gin

350 ml Tonic

200 g Hallon, frysta

150 ml Vatten

1 dl Limejuice

2,5 msk Socker

Gör så här:  

Häll vatten, lime juice och socker i en liten kastrull och låt koka i 1-2 minuter, tills socket är helt upplöst. När det svalnat, häll ner gin och tonic och ställ åt sidan.

Lägg ner hallonen i en påse och mosa med en kavel. Lägg ner de krossade hallonen i glassformarna, ca 1 msk per form.

Fördela gin och tonic-mixen jämt mellan glassformarna och låt stå i frysen i ca 6 h. Ta ut efter 2 h sätt i en glasspinne per form.

Recept: Kitchen Stories

Foto: Kitchen Stories

Nästa bild
Ginglass med gurka

Ginglass med gurka

Du behöver:

3 msk Gin

4 dl Tonic

4,5 msk Socker

1 Gurka, skär i 8 tunna skivor. Använd en potatisskalare eller osthyvel.

Glassformar och glasspinnar!

Gör så här: 

Blanda tonic och socker i en kastrull och låt koka i ca 2 minuter. Rör om! Häll i gin och låt det svalna.

Lägg en gurkskiva i varje glassform, häll över gin och tonic-mixen, ställ in i frysen. Sätt i glasspinnarna efter ca 2 h och ställ tillbaka in i frysen och låt stå i ca 12 h.

Recept: Fooby

Foto: Fooby

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!