Nöje

Svenske stjärnkocken öppnar ny lyxrestaurang – på Maldiverna

Har du länge drömt om att äta mat som är skapad av stjärnkocken Mathias Dahlgren? Då har du snart chansen – om du har vägarna förbi Maldiverna.

Foto: Ibrahim Mausoof

Den svenske kocken Mathias Dahlgren har fler gånger utsetts till Sveriges bästa kock och är den ende svensken som har vunnit den internationella anrika tävlingen Bocuse d’Or, som han tog hem vinsten i 1997. Tio år senare, 2007, öppnade han restaurangen Mathias Dahlgren på Grand Hôtel i Stockholm – en restaurang som belönades med en Michelin-stjärna redan året efter. 2009 fick restaurangen sin andra stjärna i Guide Michelin, samtidigt som sidorestaurangen Matbaren fick en stjärna.

Kanske vill Mathias Dahlgren nu upprepa succén på andra sidan jorden – just nu håller han nämligen på att starta upp restaurangen Overseas by Mathias Dahlgren på Maldiverna. Restaurangen är belägen på den lyxiga resorten Soneva Jani, på ön Medhufaru i lagunen Noonu Atoll, drygt en timme med motorbåt från den berömda resorten Soneva Fushi.

Totalt finns det plats för 24 gäster som under en sittning vid antingen lunch eller middag kommer att kunna avnjuta Chef’s Choice-menyn eller enskilda rätter. Fokus kommer att ligga på lokala råvaror, vilket bland annat innebär fisk och skaldjur som är hållbart fiskade i lokala vatten, samt ekologiska grönsaker och frukter från resortens egna odlingar, enligt ett pressmeddelande.

Mathias Dahlgren själv var på plats några veckor inför och under öppningen av restaurangen, som enligt White Guide öppnade i mitten av oktober, och två av hans tidigare medarbetare från Matbaren kommer att stanna kvar och arbeta på restaurangen.

– Det här är en fantastisk möjlighet för mig och mina medarbetare att utvecklas och lära oss något nytt. Jag vet att Joakim Mering Andersson och Ida Isaksson som idag arbetar med mig i Matbaren kommer att representera vår ide här på Maldiverna på ett klokt sätt, säger Mathias Dahlgren i pressmeddelandet.

Inte ett jobb vi hade tackat nej till, direkt!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!